Geef ik tijdens mijn leven écht zoveel geld uit aan de kapper?

Renée gaat graag naar een goede kapper. En die zijn duur. Ze rekende uit wat ze in haar leven uitgeeft aan de kapper en schrok zich rot.

Ik had laatst besloten het iets minder bont te maken bij de kapper. Waar ik vroeger in de kappersstoel altijd overal ‘ja’ op zei, heb ik mijn tactiek aangepast. ‘Nee, je hoeft het niet helemaal in model te föhnen, hoor.’ ‘En nee, ik hoef er niets in.’ Waarom? Omdat het me allemaal een beetje te duur werd.

Bladgoud?

Het kantelpunt was toen ik onlangs € 79 mocht aftikken bij de kassa. Daar viel ik stijl van achterover. Ik denk dat ik driekwartier in de kappersstoel had gezeten. Wellicht had ze bladgoud in mijn haar gesmeerd? Ik betaalde de rekening en besloot: hier ga ik niet meer heen.

Nog 42 jaar

Stel dat ik dit mijn leven lang volhoud. Laat ik positief zijn en er vanuit gaan dat ik 80 jaar word. Dat lijkt me prachtig. Dan leef ik nog 42 jaar. Ik ga er dan vanuit dat ik tot die tijd ook lang haar blijf hebben. Dat is wel mijn streven. Geen kort pittig kapsel voor mij.

312 knipbeurten

Ik ga gemiddeld elke zeven weken naar de kapper. Dat zijn in totaal nog 312 knipbeurten. Ik hou dan geen rekening met inflatie. Natuurlijk zal alles de komende 42 jaar duurder worden, maar ik reken voor het gemak met die € 79 die ik nu dus betaalde. Dat is dan een totale kostenpost van € 24.648. Bijna € 25.000 om mijn haar te knippen. Wow. Ik vind dat immens veel geld. Een bedrag waar je heel veel andere leuke dingen mee kan doen.

Wat minder

Na die rekensom ging het roer kapper-technisch om. Ik ging naar een andere kapper, met iets redelijkere prijzen. Gewoon knippen en droog föhnen. Kosten: alsnog € 59. Dat scheelt toch twee tientjes per anderhalve maand. Ik weet dat het veel goedkoper kan. Ik ken mensen die hun eigen haar én dat van hun kinderen knippen. Maar ik heb een flinke bos met haar en dat is zo vaak verknipt (hallo te korte pony!) dat ik kritisch ben op waar ik de schaar in mijn haar laat zetten. En het zelf doen, zie ik niet zo zitten. Het is toch een vak, hè?

133 massages bespaard

De overstap bespaart me toch een dikke € 6.000 in mijn leven. Terwijl mijn haar er niet minder om zit. Ik ga eens bedenken wat ik voor leuks met dat heerlijke bedrag ga doen. Ik kan het op de beleggingsrekening van mijn kinderen zetten of er in mijn leven 133 massages van nemen bij de masseuse op de hoek. Nóg lekkerder dan de kapper!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!