Geef ik tijdens mijn leven écht zoveel geld uit aan de kapper?

Renée gaat graag naar een goede kapper. En die zijn duur. Ze rekende uit wat ze daar de rest van haar leven nog kwijt aan zal zijn en schrok zich rot.

Ik had laatst besloten het iets minder bont te maken bij de kapper. Waar ik vroeger in de kappersstoel altijd overal ‘ja’ op zei, heb ik mijn tactiek aangepast. ‘Nee, je hoeft het niet helemaal in model te föhnen, hoor.’ ‘En nee, ik hoef er niets in.’ Waarom? Omdat het me allemaal een beetje te duur werd.

Bladgoud?

Het kantelpunt was toen ik een tijdje terug € 79 mocht aftikken bij de kassa. Voor alleen wassen, knippen en föhnen. Daar viel ik stijl van achterover. Ik denk dat ik drie kwartier in de kappersstoel had gezeten. Wellicht had ze bladgoud in mijn haar gesmeerd? Ik betaalde de rekening en besloot: hier ga ik niet meer heen.

Nog 41 jaar

Stel dat ik dit mijn leven lang volhoud. Laat ik positief zijn en ervan uitgaan dat ik 80 jaar word. Dat lijkt me prachtig. Dan leef ik nog 41 jaar. Ik ga er dan van uit dat ik tot die tijd ook lang haar blijf hebben. Dat is wel mijn streven. Geen kort pittig kapsel voor mij.

312 knipbeurten

Ik ga gemiddeld elke zeven weken naar de kapper. Dat zouden in totaal dan nog 305 knipbeurten zijn. Ik houd dan even geen rekening met inflatie. Natuurlijk zal alles de komende 41 jaar duurder worden, maar ik reken voor het gemak met die € 79 die ik nu dus betaalde. Dat is dan een totale kostenpost van € 24.095. Bijna € 25.000 om mijn haar te knippen. Wow! Ik vind dat immens veel geld. Een bedrag waar je heel veel andere leuke dingen mee kunt doen.

Wat minder

Na die rekensom ging het roer kapper-technisch direct om. Ik ging naar een andere kapper, die iets redelijkere prijzen hanteert. Gewoon knippen en droogföhnen. Kosten: alsnog € 59. Toch scheelt het me dus twee tientjes per anderhalve maand. Ik weet dat het veel goedkoper kan. Ik ken mensen die hun eigen haar én dat van hun kinderen knippen. Maar ik heb een flinke bos haar en dat is zo vaak verknipt (hallo te korte pony!) dat ik kritisch ben op waar ik de schaar in mijn haar laat zetten. En het zelf doen zie ik niet zo zitten. Het is toch een vak, hè?

133 massages bespaard

De overstap bespaart me toch een dikke € 6.000 in mijn leven. Terwijl mijn haar er niet minder goed door zal zitten. Ik ga eens bedenken wat voor leuks ik met dat heerlijke bedrag ga doen. Ik kan het op de beleggingsrekening van mijn kinderen zetten of er in mijn leven 133 massages van nemen bij de masseuse op de hoek. Nóg lekkerder dan naar de kapper!

Besparen op de kapper is nou een goed voorbeeld van de kaasschaafmethode. De watte? De kaasschaafmethode. We schreven er eerder al dit artikel over en maakten er uiteraard ook een video over. Die zie je hieronder. Daarin leg ik je alles uit over deze methode waarmee je geld gaat besparen, terwijl je leven écht niet minder leuk wordt!

Nog meer leren over besparen? Volg ons dan op Instagram. Daar delen we elke week de allerbeste geldtips. Toegankelijk, begrijpelijk én direct toepasbaar. Zien we je daar?

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop