Zes manieren om veel geld te besparen (die bijna niemand kent)

Er zijn manieren om veel geld te besparen die iedereen kent. Maar er ook manieren die (bijna) niemand kent én waarmee je ook flink wat geld bespaart. We delen er zes met je. Doe er je voordeel mee.

Manier 1: fix een zuinigere tv-box

Sommige apparaten in huis gebruiken veel meer stroom dan je denkt. Onlangs werd bijvoorbeeld bekend dat een wat oudere Ziggo-box, om tv-kanalen mee te ontvangen, gemiddeld zo’n € 250 per jaar aan stroom verbruikt. Ai! Bel je provider en vraag om een zuiniger kastje, vaak hebben ze die. Of: plaats er een schakelaar tussen, die je uit en aan kunt zetten. Dat is snel bespaard, toch?

Manier 2: stap over naar een goedkopere verzekeraar

Kosten verzekeringen jou ook elke maand een godsvermogen? Check de nieuwe aanbieder Deck eens. Zij bieden verzekeringspakketten aan voor onder andere auto, vakantie en huis, met een verhoogd eigen risico. Hierdoor gaat je premie flink naar beneden. Wij stapten zelf een paar jaar geleden al over, kozen voor een eigen risico van € 1.000 en bespaarden 60% op de premie. Bereken hier hoeveel jij kunt besparen.

Manier 3: koop kleding altijd buiten het seizoen

Een caravan koop je in de zomer, een winterjas wanneer de herfst begint en een snowboard wanneer iedereen op wintersport gaat. Stop! Doe het voortaan anders. Koop seizoensgevoelige producten liever net nadat het bijbehorende seizoen voorbij is. Komt iedereen terug van wintersport? Dan scoor jij die nieuwe ski’s. Die zijn dan tweedehands goedkoop verkrijgbaar en vaak ook in de aanbieding in de winkel. Kerstspullen shoppen net na de feestdagen is een manier om je versiering voor volgend jaar heel goedkoop bij elkaar te krijgen.

Manier 4: kies voor dynamische energieprijzen

Wist je dat je tegenwoordig kunt kiezen voor dynamische energieprijzen? Die stijgen en dalen de hele dag, op basis van vraag en aanbod. Als je veel thuis bent of je apparaten op afstand kunt bedienen, kun je energie gebruiken op de momenten dat de prijzen laag zijn en zo flink besparen op je energierekening.

Manier 5: zeg je tv-abonnement op

Een avondje doelloos zappen. Doe je het amper nog? Zeg je televisie-abonnement dan vooral op. Kijk NPO via de gratis app, dat kan zelfs live. En neem een streamingdienst als aanvulling.

Manier 6: Onderhandel, over alles

Oké, bíjna alles. Van meubels tot een auto en van de prijs van je telefoonabonnement tot die van meerdere overnachtingen in een hotel. Pak de telefoon en vraag om korting. In het begin voelt het ongemakkelijk, maar uiteindelijk krijg je het in je vingers. Alles wat je van de prijs af weet te praten, gaat naar je spaarrekening. En geloof me, dat saldo zal snel stijgen.

Dit artikel is een samenwerking met Deck. De inhoud is 100% PorteRenee.

Dat bellen voor korting klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar hoe doe je dat nou? In de video hieronder laat ik zien hoe ik dat doe. Dus, pak nú die telefoon en scoor die korting. Oh, en wil je nog meer van zulke handige tips, kom ons dan volgen op Instagram. Vinden we leuk!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop