Je Netflix-account delen mag niet meer: zo doe je het toch

Een Netflix-account delen is ideaal. Dubbel kijkplezier, en de helft minder kosten. Maar Netflix steekt daar een stokje voor. Hoe kun je toch nog je account delen?

In mijn studentenhuis deelden we zo ongeveer alles met elkaar. Ook Netflix. Ik woon daar niet meer, maar heb nog wel een account met een oud-huisgenootje. Samen betalen we € 11,99 voor een abonnement. Toen kwam Netflix met het bericht dat delen niet meer mag.

Het mocht altijd al niet

Een Netflix-account is bedoeld voor één huishouden. Zo zegt Netflix zelf. Je wachtwoord delen met mensen die niet op hetzelfde adres wonen, mag officieel dus niet. Toch doen we dat wel. In een brief schat Netflix dat er naast de 222 miljoen betalende abonnees zo’n 100 miljoen mensen gratis meekijken.

Van die 100 miljoen krijgt Netflix geen cent. Daardoor loopt het bedrijf flink wat geld mis. Best logisch dus dat ze een stokje willen steken voor het delen van accounts.

Hoe dan?

Netflix gaat je account aan één hoofdlocatie koppelen. Dat is je thuisnetwerk. Elk apparaat, zoals je tv, laptop of smartphone, moet minimaal één keer per maand verbinding maken met dit wifi-netwerk. Dan hoort het apparaat bij het huishouden. En kun je inloggen op het Netflix-account.

Dat maakt je account delen nog niet onmogelijk. Je kunt gewoon eens je laptop meenemen naar jouw account-maatje en even inloggen op zijn of haar wifi, en vrolijk verder kijken.

Je hoeft dus maar één keer per maand in te loggen. En niet elke keer als je Netflix wilt kijken. Dat is omdat Netflix wil dat jij ook op vakantie naar je series en films kunt kijken. Als je bijvoorbeeld drie weken van huis bent, kun je niet elke dag op je eigen wifi inloggen.

Je kunt trouwens ook series en films downloaden als je langere tijd op reis bent. Let wel op: het kan zijn dat je downloads niet beschikbaar zijn, waardoor je die in dat land dus niet kunt kijken.

Delen kan nog wel

Als je op hetzelfde adres woont, kun je je Netflix-account blijven delen. Iedereen logt dan gewoon in op de thuis-wifi. Woon je niet samen, maar kom je regelmatig bij elkaar thuis. Ook dan is delen nog niet zo’n probleem. Neem je laptop of mobiel mee, even verbinding maken met de wifi en bingen maar. Als je niet samenwoont en je komt ook niet maandelijks bij elkaar over de vloer, dan wordt het wat lastiger.

Extra betalen of een eigen account

Heb je geen zin in gedoe met inloggen? Dan blijven er twee opties over. Of je neemt een eigen abonnement, of je kiest voor een subaccount. Met een subaccount blijf je het Netflix-account delen, maar iedereen die mee wilt kijken betaalt € 3,99 extra per maand. Goedkoper dan het afsluiten van een eigen account, want daar betaal je minimaal € 7,99 voor. Dan heb je het basis-abonnement (720p resolutie). Voor een iets betere resolutie betaal je € 11,99 per maand en het premium-abonnement kost € 15,99. Dan kijk je in 4K + HDR. Genoeg opties om uit te kiezen, dus. Succes!

Kijk je tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar films en series via een streamingdienst? Dan kun je misschien beter je tv-abonnement opzeggen. Scheelt je weer wat geld in de maand. Maar wil je zonder tv-abo toch af en toe nog tv kijken? In de video hieronder legt Renée uit hoe ze dat doet.

Meer handige geldtips? Join ons op Instagram. Vinden we leuk!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek