Je Netflix-account delen mag niet meer: zo doe je het toch

Een Netflix-account delen is ideaal. Dubbel kijkplezier, en de helft minder kosten. Maar Netflix steekt daar een stokje voor. Hoe kun je toch nog je account delen?

In mijn studentenhuis deelden we zo ongeveer alles met elkaar. Ook Netflix. Ik woon daar niet meer, maar heb nog wel een account met een oud-huisgenootje. Samen betalen we € 11,99 voor een abonnement. Toen kwam Netflix met het bericht dat delen niet meer mag.

Het mocht altijd al niet

Een Netflix-account is bedoeld voor één huishouden. Zo zegt Netflix het zelf. Je wachtwoord delen met mensen die niet op hetzelfde adres wonen, mag officieel dus niet. Toch doen we dat wel. In een brief schat Netflix dat er naast de 222 miljoen betalende abonnees zo’n 100 miljoen mensen gratis meekijken.

Van die 100 miljoen krijgt Netflix geen cent. Daardoor loopt het bedrijf flink wat geld mis. Best logisch dus dat ze een stokje willen steken voor het delen van accounts.

Hoe dan?

Netflix gaat je account aan één hoofdlocatie koppelen. Dat is je thuisnetwerk. Elk apparaat, zoals je tv, laptop of smartphone, moet minimaal één keer per maand verbinding maken met dit wifi-netwerk. Dan hoort het apparaat bij het huishouden. En kun je inloggen op het Netflix-account.

Dat maakt je account delen nog niet onmogelijk. Je kunt gewoon eens je laptop meenemen naar jouw account-maatje en even inloggen op zijn of haar wifi, en vrolijk verder kijken.

Je hoeft dus maar één keer per maand in te loggen. En niet elke keer als je Netflix wilt kijken. Dat is omdat Netflix wil dat jij ook op vakantie naar je series en films kunt kijken. Als je bijvoorbeeld drie weken van huis bent, kun je niet elke dag op je eigen wifi inloggen.

Dan is er nog een optie. Als je langere tijd niet kan inloggen op de wifi van de hoofdlocatie, kan je vragen om een unieke code. De hoofdgebruiker krijgt dan een mailtje of smsje, en die code voer je in op het apparaat. Hoe dat precies werkt, is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk zit hier wel een grens aan. Anders zou je onbeperkt codes kunnen uitdelen.

Delen kan nog wel

Als je op hetzelfde adres woont, kun je je Netflix-account blijven delen. Iedereen logt dan gewoon in op de thuis-wifi. Woon je niet samen, maar kom je regelmatig bij elkaar thuis. Ook dan is delen nog niet zo’n probleem. Neem je laptop of mobiel mee, even verbinding maken met de wifi en bingen maar.

Als je niet samenwoont en je komt ook niet maandelijks bij elkaar over de vloer, dan wordt het wat lastiger. De hoofdgebruiker kan het apparaat nog wel toegang geven met zo’n unieke code. Maar hoe vaak dat kan en wat de regels precies zijn, dat is nog een beetje gissen.

Extra betalen of een eigen account

Heb je geen zin in gedoe met inloggen of codes? Dan blijven er twee opties over. Of je neemt een eigen abonnement, of je kiest voor een subaccount. Met een subaccount blijf je het Netflix-account delen, maar iedereen die mee wilt kijken betaalt een paar euro extra per maand. Hoeveel dat precies is, staat nog niet vast.

Liever een eigen account? Dat kan natuurlijk ook. En die overstap is makkelijk, want als meelifter kun je je hele kijkgeschiedenis meenemen naar een nieuw abonnement. Ook komt er waarschijnlijk een goedkopere versie van het basic-abonnement, voor zo’n € 5 à € 6 per maand, maar dan kijk je wel met reclames…

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!