Wendy: “Door samen te wonen besparen we € 1400 per maand”

Wendy woont nu vier maanden samen met Jeroen. Het is heerlijk om elke dag met de man van haar dromen te zijn, maar het is ook heel fijn voor de portemonnee. Ze bespaart maar liefst € 1400 per maand door samen te wonen. Ze zet de cijfers op een rij.

Ineens stond mijn leven op zijn kop. Het huis waar ik negen jaar lang in mijn eentje woonde, is niet meer alleen van mij. Jeroen is bij me ingetrokken met Kit de kat. Het is een einde van een tijdperk, maar apart wonen was voor Jeroen en mij niet meer te doen. We reisden ons suf tussen twee huizen in verschillende steden en eigenlijk wilde ik ook gewoon elke ochtend met hem samen wakker worden. Dat is inmiddels gelukt en ik vind het ontzettend fijn. Niet alleen vanwege de liefde, maar ook voor de portemonnee. 

Wat besparen we door samen te wonen?

Op de huur besparen we het meeste. Twee huizen aanhouden is natuurlijk erg duur. Jeroen woonde in een prachtig appartement in een chique wijk in Den Haag. Hij betaalde daarvoor € 950 per maand. Mijn sociale huurwoning in Leiden is een stuk voordeliger met een maandelijkse huurprijs van € 610. Zijn hoge huur valt dus al weg en dat tikt gelijk lekker aan. 

Energie & internet

Door samen te wonen besparen we natuurlijk ook op de energie. Daarvoor hebben we nu maar één contract lopen. Jeroen moest flink stoken in zijn grote appartement en betaalde ongeveer € 180 per maand. Die van mij lagen maximaal rond de € 120. Nu we samen zijn hebben we dit bedrag opgehoogd naar € 150. Eerst betaalden we voor onze twee huizen € 300 en ook dat is mooi teruggebracht tot de helft. Dat gaat ook op voor internet, we betaalden allebei € 60, in totaal € 120. Die zes tientjes die we nu besparen omdat we nog maar een abonnement hebben, steken we ook in onze gezamenlijke zak. Lekker toch?

Boodschappen

Als vrijgezel waren we maandelijks een flink bedrag kwijt aan alles wat met eten te maken heeft. Het is niet zo leuk om uitgebreid in de keuken te staan als je alleen bent. Ik eet dan toch vaker buiten de deur of bestelde eten. Ook al ben je als single minder kwijt aan boodschappen, uiteindelijk was ik per maand toch meer kwijt door de etentjes buiten de deur. Ik denk dat ik rond de € 450 per maand kwijt was. Voor Jeroen geldt hetzelfde en dat maakt het gezamenlijk € 900. 

Ook dat hebben we terug weten te dringen naar een gezamenlijk bedrag van € 600. Daarin zitten de boodschappen, bestellingen en etentjes buiten de deur. Dat is nog steeds een flink bedrag en we willen daarom een weekbudget gaan aanhouden. Dat is de volgende stap. Maar alsnog is de besparing voor ons samen alvast € 300. 

Totale besparing door samen te wonen

Dus even alle kosten op een rijtje. Jeroen betaalde in zijn eentje aan alle vaste lasten € 1640. En ik betaalde € 1240. Samen is dat een bedrag van € 2880. Door samen te wonen betalen we nu € 1490. Als we die bedragen van elkaar aftrekken (2880 – 1490) komen we op een totale besparing van € 1390

Dit geld zetten we opzij zodat we over een paar jaar een huis kunnen kopen. En we reserveren hier en daar een bedrag voor een mooie vakantie of een weekendje weg. In november staat Lissabon op de planning en daar gaan we van genieten. Natuurlijk is het fijn en belangrijk dat we samen kunnen (be)sparen. Maar met elkaar mooie momenten beleven, is ons nog veel meer waard. 

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop