Dit jaar geef ik € 250 uit met de Kerst

Wendy (37) geeft dit jaar meer uit met Kerst dan in de afgelopen jaren. Ze vindt het niet erg dat deze Kerst duurder is. Nu haar familie groter is, merkt ze hoe leuk het is om te geven en te delen. 

Ik ben zeven jaar single geweest en heb echt wel eens een eenzame kerst beleefd. Op zulke momenten vermeed ik social media, omdat ik anders al die knusse gezinsfoto’s voorbij zag komen in mijn tijdlijn. Daar had ik geen trek in, want dat zorgde ervoor dat ik me nog rotter voelde. 

Vanwege mijn single status hoefde ik voor niemand iets te kopen. Ik kocht dan meestal wel een bloemetje voor mijn moeder, maar daar bleef het bij. In 2021 werd alles ineens anders en kreeg ik er een leuke, nieuwe familie bij. Daarom kost kerst nu een tikkeltje meer dan voorgaande jaren. 

Kerst en cadeaus

Jeroen en ik verdelen het kopen van de cadeaus. Hij koopt wat voor zijn ouders en ik voor de mijne. Voor de moeders kopen we bloemen en voor de vaders een fles wijn. We nemen ook graag iets lekkers mee voor bij de koffie, zoals een doosje chocola. Dat kost ongeveer € 70 tot € 80 per persoon.

Dagje sauna en massage 

Jeroen en ik hebben allebei een bizar druk jaar gehad. Ik was druk als startende ondernemer en hij heeft sinds oktober een nieuwe baan. We maakten allebei flink wat uren en daar kwam de nodige stress bij kijken. 

Daarom gunnen we onszelf een ultiem ontspanningsmomentje. Tussen kerst en Oud & Nieuw hebben we een dagje wellnesscentrum geboekt, inclusief een uitgebreide massage. Deze dag kost me € 120 en ik kijk er zo naar uit. Even geen werk, telefoon in de buurt of mails die ik in mijn inbox zie verschijnen. Het gevoel van rust is me elke euro waard. 

Samen de gezelligheid opzoeken 

Hoe leuk ik het ook vind bij onze families, ik vind het ook fijn om lekker samen te zijn. Vorig jaar was onze eerste kerst samen. We stonden samen gezellig in de keuken voor oesters en rib eye met aardappelpuree en haricot verts. Daarbij dronken we een goede wijn en we smulden van ijs met slagroom. Ook dat diner kost € 150 voor met zijn tweetjes. 

Deze Kerst doen we het weer precies zo. We zijn voor niemand anders bereikbaar, zodat we ongestoord bordspelletjes aan tafel kunnen spelen. Of we kijken knuffelend zo’n ouderwetse Kerstfilm op de bank, zoals Home Alone. En genieten van dat lekkere bourgondische eten. 

Kerst en herinneringen delen 

Ik gaf nooit veel uit met kerst. Die € 250 is in vergelijking met toen dus best veel geld, maar ik vind het ook weer niet over the top. In dat bedrag zitten ook de cadeaus, ons saunabezoek en het dinertje samen thuis. Maar wat voor mij echt onbetaalbaar is, is dat ik fijne mensen om me heen heb om deze dagen mee te delen. Ik weet dat het qua geld ook minder kan, maar die mooie herinneringen zijn me zoveel meer waard dan dat ik geld in mijn zak houd

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek