Wendy: “Zo spaarde ik dit jaar voor het eerst echt veel”

Wendy (37) spaarde een flink bedrag in 2022. Dat is voor haar een mooie overwinning, omdat ze vroeger altijd geld uitgaf aan onnodige dingen. Hoe kreeg ze dit voor elkaar en welke tips kan ze delen?

Ik vond sparen altijd moeilijk. Ik geef het gewoon eerlijk toe. Het geld dat ik ontving, vloog er net zo hard weer uit. Tot dit jaar. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen maar ik heb gewoon € 10.000 op mijn spaarrekening staan. Een immens bedrag voor mij, en voor veel mensen denk ik. Ik ben er zo trots op! Het geeft me rust en zekerheid. Wat er dit jaar nu precies anders is gegaan dan in vorige jaren? Dat vertel ik je graag.

Hard werken en meer verdienen

In het laatste half jaar van 2022 werkte ik als zzp’er aan een paar kortlopende opdrachten. Dit waren klussen die me relatief makkelijk afgingen. Daarom kon ik deze opdrachten doen naast mijn werk voor vaste opdrachtgevers. Ik verdiende op die manier dus meer geld. Het was niet makkelijk en het kwam me niet aanvliegen, hoor. Heel wat avonden zat ik tot laat in de avond te buffelen achter mijn computer. Maar ik wist waar ik het voor deed: die extra inkomsten die ik lekker naar mijn spaarrekening over kon maken. Ik was het extra geld niet gewend, had het niet per se nodig, dus dat moest gaan lukken.

Meteen naar de spaarrekening 

Elke keer wanneer ik een betaling van zo’n extra opdracht ontving, maakte ik het geld direct over naar mijn spaarrekening. Van de omzet van mijn vaste opdrachten kon ik al mijn vaste lasten en boodschappen betalen. Daarom deed ik net alsof het geld van de korte opdrachten niet bestond. Maar dat was natuurlijk wel zo.

Het waren misschien geen enorme bedragen, alles bij elkaar werd het toch een behoorlijk bedrag. Tot het onlangs, samen met mijn andere spaargeld, € 10.000 werd. Ik schrok me rot toen ik mijn bankierenapp opende en dat bedrag zag staan. Heb ik dit echt zelf voor elkaar gekregen? Ja dus. Ik was zo trots op mezelf.

Van nul naar honderd

Ik wilde afgelopen jaar aan mezelf bewijzen dat ik best kan sparen. Dat is gelukt. Het idee van een bedrag met vijf cijfers op mijn rekening voelt gewoon lekker. Dit motiveert me nog meer om verder te gaan met sparen. Hopelijk geeft dit verhaal ook hoop aan mede-spenders. Want ergens diep van binnen ben ik nog altijd een spender. Ik heb het alleen onder controle gekregen en de lol van sparen ontdekt.

Daarom tot slot nog een paar tips van een voormalig spender:

Tip 1: Zorg dat je iedere maand iets spaart. Al is het € 10. Het is een fijn gevoel om er elke maand een beetje op vooruit te gaan.

Tip 2: Zet je geld op een aparte rekening waar je weinig naar kijkt. Vergeet het geld als het ware en zo word je na een tijdje verrast door het hoge saldo.

Tip 3: Geef jezelf een budget om te spenden, als je die ruimte hebt. Zo voelt het niet alsof je niks mag, maar hou je de kosten in de hand. Zodat je ook nog kunt sparen.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek