Robert verkocht fanatiek op Marktplaats: “Van het geld heb ik een boot gekocht”

Negen jaar geleden startte koffieliefhebber Robert (37) op Marktplaats een handeltje in koffiemachines. Met succes, want dat leverde hem een prima extra zakcentje op. In drie jaar tijd verdiende hij € 20.000.

Wauw, dat is nog eens een lekkere side hustle. Hoe is dat zo begonnen?
“Via Marktplaats kocht ik een paar jaar geleden zelf een nieuw koffiezetapparaat. Ik zocht specifiek naar een Jura, vanwege de goede kwaliteit. Over de koffie niets te klagen, maar na drie maanden wilde ik toch een groter model. Mijn ‘oude’ machine bood ik weer aan op het platform. In een mum van tijd was-ie weg. Ik ving er zelfs € 300 meer voor dan dat ik er een paar maanden eerder voor had neergelegd.”

Toen dacht je: daar valt wel meer uit te halen?
“Eigenlijk wel, ja. In de weken daarna heb ik iedereen die een Jura op Marktplaats aanbood een berichtje gestuurd. Ik kocht nagenoeg alle machines die te koop kwamen. Dan heb je het over een machine of zes per maand. Een kwestie van snel handelen en meteen een goed bod neerleggen. Soms haalde ik het apparaat dezelfde dag nog op, maar meestal liet ik ‘m versturen.”

En dan verkocht je het apparaat meteen weer door?
“Niet meteen, maar wel snel. Vaak kocht ik machines van verkopers die hun apparaat met een paar vage foto’s te koop hadden gezet voor een klein prijsje. Ik reinigde de machines altijd goed en knapte ze hier en daar wat op. Tel daar nog een sopje, een paar knappe foto’s en lekker stukje tekst bij op en het was nagenoeg altijd bingo. Ik verkocht ze geregeld voor het dubbele weer door. Soms boden mensen hun defecte machine te koop aan en bleek er alleen een slangetje aan vervanging toe. Niet dat ik enorm technisch ben, maar dat lukt me nog wel. En je wordt er vanzelf handig in. Hup, ving ik er toch weer ruim € 200 meer voor.”

Had je nog meer van dat soort slimme trucjes?
“Ik gaf mijn kopers altijd een zak bonen bij het apparaat mee. Die koffie scoorde ik via-via voor weinig. Dat geeft mensen toch het idee dat ze er een leuk cadeautje bij krijgen, dat helpt bij de verkoop. Ook had ik op een gegeven moment beter door wat de populaire series waren. Die ‘hardlopers’ kocht ik blind. Tot slot vroeg ik altijd naar het aantal kopjes dat het apparaat gezet had. Daar kun je heel makkelijk achter komen; al moet je net weten hoe. Soms kocht ik een machine van wel zeven jaar oud, die slechts 700 kopjes gezet had. Dat unique selling point benadrukte ik weer in mijn advertentie.” 

Hoeveel machines had je thuis wel niet staan?
“Soms wel een stuk of vijftien. In de schuur hoor, niet in de keuken. Dat had m’n vrouw nooit gepikt. Maar als kopers bij ons thuis langskwamen om hun apparaat op te halen, zorgde ik wel dat-ie in de keuken klaarstond. Je moet ook weer niet de indruk wekken dat je een handelaar bent.” 

Wat deed je met al het geld dat het je opleverde?
“Soms leverde het me wel € 1.000 per maand op. Een deel van het geld investeerde ik meteen weer in nieuwe machines. Na ruim een jaar heb ik van m’n eerste ‘koffiegeld’ een boot gekocht. Ik noemde haar natuurlijk ‘Jura’, haha. Met het geld dat ik in de jaren daarna ving, heb ik de boot flink opgeknapt en verbouwd. En ik nam mijn vrouw regelmatig goed mee uit eten. Dat kon makkelijk van het geld dat er maandelijks bovenop onze salarissen binnenkwam.”

Waarom ben je er uiteindelijk mee gestopt?
“Van de ene op de andere dag had ik er geen zin meer in. Ik had al die tijd al een goede baan, net promotie gemaakt en mijn vrouw was in verwachting van onze eerste dochter. Na drie jaar was het mooi geweest. En het blijft Marktplaats; af en toe zit er een mafketel tussen. Ik heb wel eens een berichtje gehad van iemand waarvan de machine het toch niet goed deed. Die liet me weten dat-ie z’n Jura door mijn voorruit kwam gooien. Daar zat ik niet op te wachten. Maar het was een mooi avontuur.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop