Besparen op de boodschappen? Je hoeft NIET naar een budgetsupermarkt

Hoe besparen op de boodschappen, vraag je je af? Renée legt uit hoe je dat doet, gewoon bij je eigen vertrouwde supermarkt.

Ik word bespaarexpert genoemd en maakte een succesvolle online cursus over ‘hoe besparen op je boodschappen’. Naar welke supermarkt denk je dat ik ga? Waarschijnlijk heb je het fout. De Albert Heijn is namelijk mijn lievelingswinkel. Hij is in de buurt van mijn huis, ik ken de winkel, ik vind de producten fijn en kom er al jaren. Toen ik wilde gaan besparen op mijn boodschappen, besloot ik naar een andere winkel te gaan. De Aldi om precies te zijn. Wat verder van mijn huis, maar dat moest de moeite vast waard zijn. Sommige producten waren er inderdaad goedkoper, maar ik vond het geen fijne winkel. Ik zag ertegen op om erheen te gaan, vond de producten niet fijn en verlangde terug naar mijn oude, vertrouwde, fijne supermarkt.

In mijn vertrouwde winkel

Ik las veel over hoe te besparen op de boodschappen, volgde zelfs Amerikaanse online cursussen en vond uiteindelijk de juiste manier voor mij. Ik zette het systeem zo op dat ik er niet te veel tijd aan kwijt was, niet naar verschillende supermarkten hoefde en gewoon goed kon blijven eten. Dat was even zoeken, maar het lukte. Uiteindelijk was ik hiermee zo’n 30% goedkoper uit dan wanneer ik niet mijn best deed om te besparen. Terwijl ik ook nog gezond en lekker at en mezelf een extraatje kon veroorloven.

Baal je ook zo van je te hoge boodschappenbudget? Je leert honderden euro’s per jaar besparen met onze online Budget Boodschappen Cursus. Al bijna 10.000 mensen deden mee. Dus, doe jij ook mee?

Besparen start in de keuken

De manier die ik jaren geleden ontwikkelde, gebruik ik nog altijd. Het begint altijd thuis, in mijn keuken. Eerst inventariseer ik wat ik allemaal nog heb. In mijn vriezer, koelkast en voorraadkast. Daarna check ik de aanbiedingen bij de winkel waar ik naartoe ga. De aanbiedingen elders laat ik links liggen. De ene week zullen die vast beter zijn, de andere week minder goed. Ik ga toch niet meerdere winkels af, dus doe het met wat mijn eigen supermarkt te bieden heeft.

Hoe maak je een maaltijdplanning?

Daarna maak ik met al die ingrediënten een weekplanning. Wat voor lekkers kunnen we maken met wat ik nog in huis heb en met wat er afgeprijsd is deze week? Daarmee bepaal ik wat we gaan eten die week. Op die manier betaal ik nooit de hoofdprijs voor een maaltijd. Ik plan de maaltijden op mijn planbord. Op de eerste dagen van de week eten we de recepten met daarin de verse ingrediënten. Later in de week volgen de gerechten met daarin beter houdbare ingrediënten. Ik schrijf het boodschappenlijstje helemaal uit. Dus ook voor het ontbijt, de lunch en de tussendoortjes. In de winkel hoef ik enkel naar mijn lijstje te kijken, want alles staat erop. Dit maakt dat ik beter bestand ben tegen verleidingen in de winkel. Daar race ik overigens vrij snel doorheen. Binnen een half uur sta ik weer buiten. Ook omdat ik mijn winkel goed ken en alles makkelijk weet te vinden. De besparing creëer je eigenlijk vooral thuis, aan de keukentafel, tijdens de voorbereiding.

Hoe 30% besparen op de boodschappen bij je vertrouwde super

Denk jij dat besparen op je boodschappen onaangenaam is? Dat je moet inleveren, dat het veel tijd kost en dat je ook nog eens voortaan naar een andere supermarkt moet gaan? Dat hoeft helemaal niet. Ik heb daar ook geen zin in. En weet op deze manier toch gemiddeld 30% op mijn boodschappenkosten te besparen. Dat kan jou ook lukken, gewoon bij je oude, vertrouwde super.

En als je nou dat geld bespaart op je boodschappen, wat ga je daar dan mee doen? Je kunt het geld bijvoorbeeld op je spaarrekening zetten en zo een financiële buffer opbouwen. Hoeveel geld je daarvoor nodig hebt, vertel ik in de video hieronder.

Oh, en wist je trouwens dat we ook op TikTok zitten? Kom ons gezellig volgen.

@porterenee Hoeveel geld moet je eigenlijk als buffer hebben? Check onze nieuwste spaarcursus op PorteRenee.nl #spaargeld #sparen #porterenee ♬ origineel geluid – PorteRenee

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Leer het nu met de online PorteRenee cursus In Control
☑️ Stop met terugboeken
☑️ Krijg grip op impulsaankopen
☑️ Creëer meer ruimte om te sparen
☑️ Bereik eindelijk je doelen