Een ton verdienen als hondenuitlater: zo doen ze dat

Rijk worden met honden uitlaten. Voor hondenliefhebbers is het een droom. Kan dat echt? Of verdient het niet goed genoeg?

Werken als hondenuitlater lijkt fantastisch. Op pad met een boel honden in de frisse buitenlucht. Beetje aaien en knuffelen. En zo nu en dan een praatje met een andere hondenuitlater. Zo simpel zal het niet zijn. Waarschijnlijk komt er meer bij kijken dan we denken. En daarbij: kun je er wel van rondkomen?

Wat schuift het?

Volgens de Nationale Beroepengids ligt het salaris van een hondenuitlater tussen de € 1.725 en € 2.652 bruto per maand. Dan hebben we het over een medewerker hondenuitlaatservice, dus in loondienst. Het uurloon ligt dan gemiddeld tussen de € 13 tot € 17.

Veel hondenuitlaters hebben een eigen business. Welk tarief zij voor hun hondenuitlaatservice vragen, bepalen ze zelf. Meestal is dat € 10 of € 15 per hond per keer. Dus als je per keer 6 honden meeneemt, zou je per wandeling € 60 tot € 90 verdienen.

Hoeveel je dan verdient, hangt dus af van je prijzen. Maar ook van hoeveel klanten je hebt. En hoe vaak je per week op pad gaat.

Geld verdienen met honden uitlaten

Meer dan $ 100.000 per jaar verdienen als hondenuitlater. Het kan. Bijvoorbeeld in New York. Hoe dan? Het antwoord is niet zo spannend.

De hondenuitlaters uit New York begonnen klein, maar hun business bleef maar groeien. Vooral na de pandemie. Tijdens de coronacrisis namen meer mensen een hond in huis. Maar nu de baasjes weer naar kantoor gaan, moeten de honden nog steeds uitgelaten worden. Zo nam de vraag naar hondenuitlaters toe. En voilà, meer klanten voor de hondenuitlaters.

Hoeveel honden laat je uit?

Laten we eens uitrekenen hoeveel honden we hier in Nederland moeten uitlaten voor die $100.000. Die 100k is omgerekend € 91.500. Stel, je werkt 48 weken per jaar. Dan moet je ongeveer € 1.900 per week verdienen om aan die € 91.500 te komen.

Als je vier dagen in de week twee wandelingen per dag maakt, ga je in totaal acht keer op pad. In die acht keer moet je die € 1.900 verdienen. Dat is € 237,50 per wandeling. Of € 475 per dag.

Stel je vraagt € 12,50 per hond. Dan zou je elke dag 38 honden moeten uitlaten: 38 honden x € 12,50 x 4 dagen = € 1.900.

Per keer 19 honden meenemen is wel een beetje veel. Dus dan moet je óf vaker op pad gaan, óf een hoger tarief vragen. Bijvoorbeeld het dubbele: € 25 per hond. Dan kom je uit op 19 honden per dag.

Is het jouw droombaan?

Zoals je ziet, moet je veel honden uitlaten om aan die € 91.500 te komen. Die staan niet zomaar bij je op de stoep. Een hondenuitlaatservice beginnen is dus wel wat meer dan een beetje wandelen. Het is een eigen bedrijf en daar komt van alles bij kijken.

Maar honden uitlaten kan ook een leuke side hustle zijn. Misschien zijn er in jouw buurt wat honden, die af en toe naar buiten moeten. Heerlijk voor hen en een fijn extraatje voor jou.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’