Bonnetje: “Het leven moet wel leuk blijven, daar hoort chips bij”

Linsey (26) vindt het een leuke uitdaging om zo voordelig mogelijk boodschappen te doen. Maar op lekker eten bezuinigen zij en haar vriend niet.

Wat mij als eerste opvalt, is die korting van dik € 11 op wasmiddel. Dat tikt lekker aan!
“Voor wasmiddel wacht ik altijd een aanbieding af. Zoals je ziet, scheelt dat een hoop geld. Ik was wel de boodschappentas vergeten, dus dat tasje van € 0,60 gaat helaas weer van de besparing af.”

Ai, dat overkomt de besten. Bespaar je altijd op je boodschappen?
“Als het even kan wel. Ik kijk bijvoorbeeld naar de prijs per kilo of liter. Hier kun je veel geld mee besparen, want de porties van twee vergelijkbare producten kunnen nogal verschillen. Bij het maken van mijn boodschappenlijstje check ik altijd welke producten in de aanbieding zijn. Met Albert Heijn Premium krijg ik 10% korting op biologische producten en spaar ik dubbel zo snel koopzegels.”

Waar zet je die koopzegels voor in?
“Voor leuke dingen. Bijvoorbeeld de boodschappen voor mijn eigen verjaardag of die van mijn vriend. Zo kunnen we ook dan toch een beetje de kosten drukken.”

Slim, het klinkt alsof je ook lol hebt in besparen.
“Klopt, ik vind het geen straf om boodschappen te doen en dan zo slim mogelijk in te kopen. Wat me helemaal blij maakt, is een 35%-kortingsticker op producten die ik sowieso al nodig had!”

Hoeveel geld ben je meestal kwijt aan boodschappen?
“Ik doe altijd boodschappen voor de hele week en ben dan zo’n € 70 kwijt. Dat is voor mijn vriend en mezelf. Ik ben wel tevreden met dat bedrag. Het leven moet leuk blijven en daar hoort lekker eten bij.”

Doe jij altijd de boodschappen, of je vriend ook weleens?
“Meestal ik. Mijn vriend en ik koken wel ongeveer even vaak. Aan de hand van de aanbiedingen en onze voorraad stel ik een weekmenu op. Dat app ik naar mijn vriend met een korte omschrijving of linkjes naar recepten erbij. Als ik dan een keer later thuiskom van het werk, kan hij alvast beginnen met koken.”

Oh, dat is handig! Wat staat er deze week op het menu?
“Een quiche met broccoli en geitenkaas, Israëlische shakshuka met ei, paella, een verspakket orzo met spinazie en tomaat, soep met een stokbroodje kruidenboter en vegaburgers met wafelfrietjes uit de oven. We hadden het wereldgerecht voor de paella (een kant-en-klaar pak), ui, broodjes en cheddar al in huis.”

Het water loopt me in de mond. Eten jullie altijd vegetarisch?
“Bijna wel, er zijn steeds meer vegetarische opties. En die zijn net zo lekker als vlees. We cheaten heel af en toe. Mijn vriend houdt bijvoorbeeld heel erg van pizza Hawaï. Het is vooral het sausje dat hij lekker vindt, de ham hoeft er wat hem betreft niet eens op te zitten. Ook gebruiken we vaak plantaardige zuivelproducten, zoals crème fraîche van haver. Qua smaak merk ik geen verschil.”

Tot slot: welk schap in de supermarkt kun jij niet weerstaan?
“De chipsafdeling vind ik heel verleidelijk. Onze ultieme guilty pleasure, zowel van mij als mijn vriend, is een zak gezouten pistachenootjes. Zoals je op het bonnetje ziet, heb ik ook Bugles en een zak Lays-chips gescoord. Uiteraard wel met korting.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop