Bonnetje Christianne: “Zo’n 3x per jaar trakteer ik mezelf op een fles Fanta”

Vroeger kocht Christianne (38) alles waar zij, haar man en hun twee kinderen (6 en 2 jaar) zin in hadden. Nu eten ze wat de aanbiedingsfolder schaft. En redden het met een boodschappenbudget van € 125 per week.

Hoe deed je eerst boodschappen?
“Ik bestelde alles online bij Picnic. Op zich geen gekke dingen, maar ik lette niet op aanbiedingen. Daarom ben ik overgestapt op boodschappen doen bij Albert Heijn: daar hebben ze vaak goede acties. Ik heb meteen AH Premium afgesloten. De bonusbox-aanbiedingen zijn erg fijn en een vol boekje koopzegels laat ik meteen uitbetalen. Dat gaat in mindering op de boodschappen. Eerder was ik per maand rond de € 575 kwijt, nu € 500. En dat is inclusief drogisterij-aankopen, zoals luiers.”

Wat een besparing! Ben je nu meer tijd kwijt aan de boodschappen?
“Thuis kost het een uur om het lijstje te maken, maar dankzij dat lijstje ben ik in de winkel sneller klaar. Het halen en opruimen van de boodschappen lukt me in een uur.”

Heb je naast aanbiedingen volgen nog meer bespaartips?
“Ik koop altijd huismerken in plaats van A-merken. En ik bouw een voorraad op van houdbare producten. Als die ‘1+1-gratis’ zijn, word ik heel blij!”

Hoe zorg je dat het eten dat je koopt ook allemaal op gaat?
“Qua verse producten koop ik alleen wat ik daadwerkelijk ga gebruiken die week. Verder wegen wij vaak eten af. Dus zoveel gram spaghetti of aardappels per persoon, zodat we niets onnodig overhouden.”

Lukt het altijd om je strak aan je lijstje te houden?
“Ik probeer me écht niet te laten verleiden door aankopen die niet op mijn lijstje staan, maar soms blijft er toch een zak snoep of chips aan mijn hand plakken. Winegums zijn mijn guilty pleasure. Als ik vind dat ik het echt heb verdiend, koop ik die samen met een fles Fanta. Jawel, een A-merk. Maar dat is misschien drie keer per jaar.”

Wat gaan jullie deze week eten?
“Ik ga een extra grote pan spaghetti maken. Daar eten we twee dagen van, en er gaat een portie de vriezer in. Altijd handig om in huis te hebben. De geraspte kaas ligt nog in de koelkast.
Verder eten we hutspot met gehaktballen. Ook daar eten de kinderen nog een extra dag van − en wij misschien ook, als er genoeg over blijft. De aardappeltjes gaan de oven in, daar eten we groente uit een pot en een kipschnitzel bij. En we eten een avond soep met afbakstokbrood.”

Koken jullie iedere avond braaf?
“Van maandag tot en met vrijdag wel. Zaterdag meestal ook. Op zondag eten we friet. Eerst haalden we die af, maar sinds kort hebben we een airfryer.”

Goede investering! Tot slot: ben je tevreden over je bonnetje van deze week?
“Erg tevreden. Ik heb veel goede aanbiedingen gekocht, waarmee we een hele week lekkere maaltijden kunnen maken. Met de zes kilo aardappels en het broodbeleg kunnen we zelfs langer vooruit. Met dit bonnetje wil ik laten zien dat het voor een gemiddeld gezin mogelijk is om met ongeveer € 100 voor een week boodschappen te doen. En dat je dan nog steeds lekker kunt eten.”

Wil je ook meer besparen op je boodschappen? Bekijk dan de video hieronder waarin Renée laat zien hoe zij bespaart. Wil je meer bespaartips? Kom gezellig bij de PorteRenee-familie op Instagram, daar delen we elke week veel leuke geldtips, -motivatie en -inspiratie. Tot daar!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’