Bonnetje Kirsten: “Met z’n vijven eten we voor €120 per week”

Kirsten (31), haar man en hun drie kinderen (een puber en een tweeling van 3 jaar) eten lekker en gezond voor maar € 24 per persoon per week. Er schuift nog regelmatig een vriend(in) van de oudste aan ook. Tijd voor een grondige inspectie van hun kassabon.

We vallen meteen maar met de deur in huis: wat is jouw geheim? Hoe redden jullie het met € 120?
“Ik kook zoveel mogelijk met aanbiedingen. Bij het maken van ons weekmenu kijk ik naar de bonus-acties. Ook hebben we AH Premium, waarmee we 10% korting krijgen op biologische producten en het plantaardige assortiment. In de winkel speur ik naar extra kortingen op producten die dicht op de houdbaarheidsdatum zitten. Zie ik een zak voorgesneden groente met korting: dan gaat die thuis de vriezer in.”

Je vriest dus ook voorraden in?
“Ik heb zelfs een speciaal gedeelte in de vriezer waar ik afgeprijsde producten en restjes invries. Zodra dat vol zit, maak ik een menu met die producten.”

Slim! Wat schaft de vriezer momenteel?
“Restjes groente- en kippensoep. Ik maak altijd extra veel en vries dit in. Heerlijk voor een drukke avond of na een volle week. Ik maak ook weleens verse ragout van de overgebleven soep, dat is erg lekker met ragoutbakjes of geroosterd brood. Weggooien is zo zonde!”

Als we je boodschappenbon onder de loep nemen, zien we veel groente en fruit. Wat ga je daarmee maken?
“We zijn allemaal gek op groente en fruit. Onze dochters van drie jaar eten vaak de groente al op voordat die in het avondeten belanden, dus ik koop altijd extra ingrediënten. Zoals de cherrytomaatjes. Deze week waren er veel Italiaanse producten in de aanbieding. We eten risotto met prei en geitenkaas, pasta kip en pesto, gnocchi met chipolataworstjes en groente uit de oven, en een glutenvrije pastasalade met mozzarella, rauwe ham en rucola.”

Delizioso! Is een van jullie glutenintolerant?
“Ik. Helaas is glutenvrij eten vaak duurder. Hierdoor eet ik wel veel minder koek en brood. Ook omdat ik de meeste glutenvrije broden en koeken niet lekker vind. Ik ben nog op zoek naar een goede glutenvrije bakker, maar die zal nog duurder zijn. Dan geef ik dat geld toch liever uit aan groente en fruit waar de kinderen ook heerlijk van genieten.”

Haal je ook minder verantwoorde dingen in huis?
“Zeker, we hebben genoeg snaai. Ook voor als er een vriend of vriendin van de oudste komt.
Mijn lievelingssnoep is honingdrop, die van Venco is glutenvrij. Zo’n zak móét altijd leeg. En ik zwicht voor glutenvrij Ben & Jerry’s-ijs, maar alleen als het in de aanbieding is. Mijn man eet trouwens heel veel koek, dus dat halen we vaak tussendoor nog één tot twee keer per week.”

Nog even over dat weekbudget: zijn er verleidingen die je over dat budget heen lokken?
“Borrelhapjes met een wijntje of biertje. Dan zitten we met één avond al snel op € 60. En gaan we dus sowieso over het weekbudget heen. We doen dat niet wekelijks, maar áls we een borrelavond houden, kijk ik daar enorm naar uit!”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’