Bonnetje: “Rijst of pasta in de aanbieding? Dan neem ik tien pakken mee”

Kristel (40) let scherp op de boodschappenkosten, maar beknibbelt niet op gezelligheid met lekker eten. Voor haarzelf, haar man, hun twee zoontjes (10 en 3 jaar) én voor onverwachte gasten. Kijk mee naar haar kassabon.

Hoe doe jij boodschappen?
“We wonen wat verder van de winkels af, dus één keer per week combineer ik alle inkopen. Gelukkig zitten de Albert Heijn, bakker, slager en drogist in hetzelfde pand. Vooraf stel ik in de Albert Heijn-app een weekmenu samen op basis van de bonusaanbiedingen, daarna voeg ik de rest toe, zoals broodbeleg. Als er nog budget is, haal ik extra voorraden: kruiden, beschuit, rijst en deegwaren, sauzen, frisdrank et cetera.”

Geef je jezelf altijd een strak budget?
“Ja. Met drie mannen in huis is het behoorlijk aanslepen met de boodschappen en vind ik € 200 per week een realistisch bedrag. Wij kunnen dit gelukkig betalen en ik ben mij er zeer bewust van dat dat niet voor iedereen haalbaar is. Dit is dan wel echt alles voor de hele week, inclusief brood van de bakker en rundvlees van de slager.”

Je let wel scherp op aanbiedingen, aan je bonnetje te zien.
“Van goede deals word ik heel blij. Nu kreeg ik in de persoonlijke bonus de actie ‘Ariel 2+3 gratis’. Ik gebruik altijd Ariel, dus van deze aanbieding móést ik gebruikmaken. Ik zorg altijd voor veel voorraad, in onze garage staan twee kasten vol houdbare basisproducten. Is er een goede actie van bijvoorbeeld rijst of pasta, dan neem ik gerust tien pakken mee.”

Zo hé, jij hoeft niet meer naar de sportschool om gewicht te heffen! Heb je naast aanbiedingen scoren nog meer bespaartips?
“Niet spannend en heel burgerlijk, maar het werkt wél: houd je aan je weekmenu en boodschappenlijst. Eerder ging ik met een halve lijst de winkel in en dan bedacht ik de rest daar wel. De week erop kon ik de helft weggooien. Zo ontzettend zonde.”

Wat staat er deze week zoal op jullie weekmenu?
“Rijst met wokgroente, aardappelpuree met kipschnitzel, doperwten en wortels, krieltjes met sperziebonen en kipfilet, en één dag eten we patat met een snack.”

Lekker! Heb je eigenlijk een ultiem budgetrecept?
“Zuurkoolstamppot: zuurkool met aardappelpuree, rookworst en spekjes. Dan eten we met z’n vieren voor € 6,83.”

Zijn er ook producten waar je niet op bespaart?
“Lekkers. Mijn man en ik houden van een speciaalbiertje en tapas. De jongens houden van zoete dingen, zoals donuts en appelflappen. Ik vind het heerlijk als we samen een film of Formule 1 kijken, met tapas en chips erbij. Ik heb ook altijd brood met beleg, patat, pizza’s, potgroente en knakworsten op voorraad, zodat vriendjes spontaan mee kunnen eten. Dat kon vroeger bij mijn ouders ook en ik vind het heel leuk. Ik associeer eten met gezelligheid.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’