Wendy: “No Spend November bespaarde ons ruim € 350”

De feestjes en verjaardagen vlogen Wendy (37) de laatste tijd om de oren. Een dure grap. Dus besloten ze een No Spend November te houden. Even de handrem op die uitgaven.

September en oktober waren dure maanden voor ons. Mijn vriend Jeroen was jarig en daar hoort natuurlijk een feestje en een cadeautje bij. Al snel daarna was het mijn beurt. Hoera, ik werd 37 jaar. Dat vierden we met een etentje en een paar heerlijke cocktails. Het etentje was fantastisch en een herinnering die het geld zeker waard was. Maar mijn spaarrekening is geen oneindige put. Dus besloten we dat het tijd was voor een pas op de plaats. Even op de rem trappen, om te voorkomen dat december onze kredietwaardigheid helemaal zou verpesten.

No spend november uitdaging

No Spend November komt uit Amerika. Mensen doen het in november even rustiger aan, om genoeg geld te hebben om met de feestdagen uit te kunnen pakken. Ik snap dat wel. Het zorgt ook dat je extra kunt genieten van die luxe in december. Thuis noemde ik onze budget-maand maar niet zo. Ik was bang dat een maand waarin qua spenden niks mocht, de sfeer in huis niet ten goede zou komen. Ik presenteerde het als iets positiefs: een leuke uitdaging om wat meer geld in onze zak te houden. Dat viel beter.

Minder verleidingen

Waar ik woon kun je heel betaalbaar boodschappen doen op de markt. We maakten een gedetailleerd lijstje, zodat we niet in de verleiding zouden komen om paling bij de visboer of luxe kaasjes bij de kaasboer te kopen. We haalden alle groenten op de markt en gingen daarna snel naar huis. Daar dook ik even in de aanbiedingen bij de supermarkt. Iets waar ik meestal niet de rust en tijd voor neem. Ik maakte een maaltijdplanning met daarop drie grote maaltijden, die we bereidden om twee dagen per maaltijd van te eten. De laatste dag kozen we voor wat minder gezond, namelijk patat en kroketjes uit de Airfryer. Moet één dag per week kunnen, toch?

Meer gratis uitjes

De tripjes naar het restaurant ruilden we in voor gratis uitjes. Zoals een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dat voelde in eerste instantie toch wel een beetje als inleveren. Ik hou gewoon enorm van horeca. Maar eenmaal daar was het geweldig. De zon scheen prachtig over de weiden en de herten liepen een paar meter voor ons uit. Ik heb enorm genoten en we zeiden na afloop tegen elkaar: ‘Dit doen we snel weer.’ Als je je ogen ervoor opent, zijn er zoveel gratis uitjes die harstikke leuk zijn om te doen. Ik woon midden in de Randstad. Het barst er van leuke evenementen en mooie plekjes. Mijn voornemen is om na november vaker voor dit soort gratis entertainment te blijven kiezen. Het scheelt zoveel geld!

No spend november, oeps

Ons voornemen was om echt even geen horeca te doen deze maand. Dat is, ik zeg het maar eerlijk, niet helemaal gelukt. We waren goed op weg, tot ik een aanbiedingskaart van de pizzeria in de bus kreeg. Die aanbieding vond ik net iets te verleidelijk. Alle pizza’s 1 + 1 gratis. De reclame kwam net op het verkeerde moment (en voor de eigenaar van de pizzeria op het juiste moment). Ik had net zo’n zin in pizza en ook mijn vriend z’n maag rommelde. Dus bestelden we twee pizza’s, die ontzettend goed smaakten. We braken daarmee onze eigen regels, maar hebben wel genoten.

Nieuwe inzichten

No Spend November (al noemden we het niet zo) was waardevol op twee manieren. Ten eerste: we zagen in dat het kneuterige leven thuis heerlijk kan zijn. Bordspelletjes doen met een drankje erbij of lekker wandelen door de duinen – ik hou ervan! Ik merkte ook dat ik veel aankopen helemaal niet miste. Dat kon maar een ding betekenen: ze waren overbodig. Ik had er een handje van om eten te halen waar ik op dat moment zin in had, waardoor ik producten die ik nog had liggen soms weg moest gooien. Gênant! Tijdens onze budget-maand deed ik dit niet en spaarde daarmee niet alleen mijn portemonnee, maar ook het milieu. Dat wil ik vast blijven houden, ook nu deze maand voorbij is.

Besparen

Dan waren er natuurlijk ook financieel voordelen. We bespaarden in november zo’n € 200 op de boodschappen. Ook hielden we zo’n € 150 extra in onze zak door niet buiten de deur te eten of te bestellen. Nou ja, behalve die twee pizza’s dan. Dat geld sluizen we door naar onze spaarrekening. We kunnen het straks goed gebruiken om van december een feest te maken.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop