Wendy: “Op deze 5 manieren ga ik flink besparen op mijn boodschappenbudget”

Wendy is lekker bezig met besparen, alleen de kosten voor boodschappen mogen nog wel omlaag. Ze heeft een plan om dat voor elkaar te krijgen.

Ik begin met een biecht: mijn vriend en ik geven veel geld uit in de supermarkt en andere lokale winkeliers. Als we niet opletten gaat er wel € 750 per maand doorheen. Ik vind dat echt niet oké! Dat moet vanaf nu anders en zo gaan we vanaf nu flink besparen: 

#1 Plannen en budgetteren

Een weekmenu maken blijft soms een dingetje. We maken er eentje, maar houden ons er niet altijd aan. Ik zie het als iets waar we allebei in moeten groeien. Nu we ermee begonnen zijn, is in ieder geval de eerste stap gezet. We weten dat het kan werken en alle nieuwe dingen gaan met vallen en opstaan. Dus gewoon volhouden en doorgaan tot we het eigen hebben gemaakt.

#2 Gezond en toch besparen

We zijn allebei gek op energiedrank. Niet dat we liters per dag wegtikken, maar elke dag drinken we wel een blikje. En dan natuurlijk van een A-merk. Die is toch het lekkerste, maar daardoor gaat er wel dagelijks € 3 van onze rekening af. 

Daarnaast kan Jeroen af en toe zakken met winegums wegwerken. Dus om geld te besparen halen we die troep niet meer in huis. We drinken vooral water, koffie en thee. En die snoepjes en snacks kunnen soms prima, maar niet elke dag. 

#3 Iets minder Bourgondisch allemaal  

Op de markt kun je heel goedkoop shoppen, maar dan moet je wel de juiste producten kopen. Dat doen we niet altijd, want we houden echt van luxe en lekker eten. Na ons vaste rondje zijn we al zo € 80 verder. Dan hebben we alleen nog maar zalm, Franse kaas, nootjes, luxe brood, delicatessen en een beetje groenten. 

We sluiten standaard af met een kop koffie op het terras. Heel lekker en gezellig allemaal, maar niet goedkoop. Vanaf nu houden we het bij de vis en groenten. Dan gaan we weer snel naar huis, want het is wel verleidelijk. 

#4 Wat ligt er nog in de kast?

We hebben een flinke voorraadkast, maar komen regelmatig met spullen thuis die we al hadden liggen. Voordat we naar de supermarkt gaan doen we eerst even een rondje door alle kasten, om te kijken wat we al in huis hebben. Dat scheelt onaangename en prijzige verrassingen. 

#5 Besparen door maaltijden invriezen 

Kip met rijst en boontjes, chili con carne of een grote schaal lasagne – dat zijn van die maaltijden waar we standaard te veel van maken. Als we iets meer maken en de rest invriezen, dan kunnen we er opnieuw van eten. Lekker makkelijk voor als we ‘s avonds naar de sportschool gaan en niet uitgebreid in de keuken willen staan. Het scheelt ook weer een bezoekje aan de snackbar of een Thuisbezorgd-maaltijd. En ja, af en toe een patatje moet kunnen. Dat blijven we ook zeker doen, maar het mag best een beetje minder.

Ik geloof dat we met deze vijf veranderingen een hele hap uit ons boodschappenbudget kunnen nemen. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!