Wendy: “Eten bestellen kostte ons afgelopen jaar € 800”

Wendy probeert haar geldzaken stap voor stap op de rit te krijgen en neemt haar afschrijvingen onder de loep. Ze ziet dat er wel erg veel opgaat aan eten bestellen. Tijd om daarop te bezuinigen.

Eten bestellen via de app is binnen één druk op de knop gebeurd. Vooral toen ik nog vrijgezel was, had ik niet altijd zin om te koken. Dan at ik een supersimpele maaltijd met een stukje (vega)vlees, reepjes rauwe paprika en rijst met wat droge kruiden. Of ik bestelde iets. Vooral na een drukke dag liet ik vaak toch liever de bezorger komen. 

Meer eten bestellen  

Precies een jaar geleden leerde ik mijn vriend kennen, maar dat maakte het eten bestellen niet minder. Sterker nog, we bestelden zelfs meer toen we net samen waren. Het was ook een romantische tijd. Samen thuiskomen, tegen elkaar aankruipen op de bank, knuffelen en kletsen met een wijntje erbij. We wilden vooral genieten van elkaar en daardoor schoot koken er regelmatig bij in. 

Toen we gingen samenwonen zetten we de gezamenlijke kosten op een rijtje. We zagen dat er wel erg veel geld ging naar verschillende bezorgrestaurants. Niet alleen naar Thuisbezorgd, maar ook rechtstreeks naar Surinaamse toko’s en snackbars. We doken in onze bankieren app(s) en zochten op alle restaurant en Thuisbezorgd bestellingen in de hoop dat het totale bedrag mee zou vallen. Maar nee, we schrokken echt van het bedrag.

De kosten op een rijtje

Het afgelopen jaar bestelden we 34 keer eten via Thuisbezorgd. We zijn echte lekkerbekken, dus onze bestellijst was een mooie mix van sushi, Surinaams, snackbar en pizza. De kosten voor al onze bestellingen samen was in het afgelopen jaar € 800. Als we de dagen waarop we bestelden gewoon gekookt hadden, dan hadden we veel bespaard. We eten samen voor ongeveer € 10 per maaltijd. Normale boodschappen hadden ons dus maximaal € 340 gekost. Het verschil van € 460 hadden we ook kunnen gebruiken voor leukere dingen dan een pizza bestellen.

We hoeven niet ineens extreem zuinig te leven en nooit meer te bestellen. Maar het kan zeker wel minder. 

Minderen eten bestellen. Maar hoe?

Jeroen en ik houden stiekem wel van een beetje gemak en luxe. We zijn echte Bourgondiërs en hebben een druk leven. Dus we willen het eten bestellen liever niet helemaal uit ons leven schrappen. Maar in plaats van meteen eten bestellen omdat we een beetje moe zijn, hebben we nieuwe regels opgesteld: 

  • We maken een weekschema en doen daarvoor de boodschappen. Op zaterdag gaan we naar de markt in Leiden én naar de supermarkt. Met een volle koelkast is de verleiding minder groot om te bestellen.
  • We spreken met elkaar af dat we nog maar één keer in de maand eten bestellen. Dat betekent dat we niet 34 maar 12 keer per jaar bestellen. Dat scheelt al flink. We halen dat nog niet altijd, maar we gaan de goede kant op.
  • Onze vriezer ligt vol met diepvriesgroenten, tuinerwtjes, zelfgemaakte soep en aardappelen voor in de Airfryer. Daar valt altijd wel iets van te maken. Vooral de verse erwtensoep met ui, knoflook en een beetje room is lekker en goedkoop. En het is een stuk gezonder dan de snackbar om de hoek. 

We houden dit nu twee maanden vol en we merken nu al dat we geld overhouden. Dit geld hebben we gebruikt voor nieuwe spullen in huis zoals wasmanden en een pannenset. Ook hadden we ineens een nieuw koffiezetapparaat nodig, omdat de oude kapot ging. Dat zijn toch leuke en duurzame investeringen waar we veel meer aan hebben dan een paar avondjes pizza of roti.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!