Deze verzekering kan bijna altijd (veel) goedkoper

Heb je een overlijdensrisicoverzekering? Dan is de kans groot dat je teveel betaalt. De premies zijn de laagste jaren namelijk met zo’n 70!!% gedaald. Check hoe je hier binnen no time op kunt besparen.

Dit betalen wij nu voor onze overlijdensrisicoverzekering

Mijn lief en ik betalen iedere maand €13,78 (om precies te zijn) om een uitkering te ontvangen mocht één van ons komen te overlijden. Hope not, natuurlijk. Maar als het toch gebeurt, wil je niet meteen in de problemen komen. Ben je je grote liefde kwijt, moet je ook nog verhuizen om je je huis niet meer kunt betalen. Geen fijn idee. Wij twijfelden eerst flink over die verzekering. Zoals trouwe lezers van PorteRenee.nl weten, zijn we niet zo verzekerig, om maar eens een nieuw woord te introduceren. En, bovendien, dachten we: dit gaat ons flink geld kosten. Onze financieel adviseur beweerde dat dat meeviel en draaide een lijstje met premies uit. Voor nog geen 15 euro per maand, hadden we bijna 2 ton afgedekt. Eén keer per maand minder naar de snackbar (niet eens met het hele gezin) en we konden dit betalen. Mijn telefoon en huisdieren zal ik never nooit niet verzekeren, maar hier hoefde ik niet lang over na te denken. Het idee dat mijn gezin in ieder geval financieel niet in de knoei komt, als ik er opeens niet meer ben, is me die 15 euro absoluut waard.

Premies lager dan ooit

Ik dacht dat zo’n overlijdensrisicoverzekering duurder was, omdat ik jaren geleden nog de hoofdprijs betaalde. Het exacte bedrag weet ik niet meer precies, maar het was minstens twee keer zo hoog als nu. De baas bij vergelijkingswebsite Moneywise wist me te vertellen dat overlijdensrisicoverzekeringen inderdaad flink goedkoper zijn geworden de laatste jaren. Verzekeraars vertellen dat alleen hun klanten niet. Dat zijn ze wettelijk ook niet verplicht. Dus verwacht geen brief met daarin de sympathieke tekst: ‘U betaalt teveel, doe er wat aan.’ Als je niet oplet, of dit niet leest, blijf je dus iedere maand teveel betalen. Man, daar zou ik chagrijnig van worden.

overlijdensrisicoverzekering, overlijdensrisico, besparen, verzekering, besparing, oversluiten, porterenee, renee lamboo, premie, omlaag, lager, goedkoper, goedkoop

In 2016 maakte Kassa nog een boeiend filmpje over het besparen op je overlijdensrisicoverzekering. 

Zo bespaar je op je premie

Ik kon het niet laten even de bespaarcheck te doen op de site van vergelijkingswebsite Moneywise. Even kijken of onze financieel adviseur wel écht de beste en goedkoopste optie had gekozen voor ons. Je vult de gegevens van je verzekering nu in en krijgt binnen 10 seconden de beste optie, waarbij ze alle verzekeraars vergelijken. De site vond één verzekering die €0,10 goedkoper was dan wat ik nu betaal. Ha! Lang leve onze adviseur Dennis, die het dus hartstikke goed gedaan had. Dat komt natuurlijk ook doordat mijn overlijdensrisicoverzekering vrij nieuw is. Heb je ‘m al wat/veel langer lopen? Heb je nooit overgesloten of de premie aangepast gekregen? Dan is de kans wel heel groot dat er wat te besparen valt.

LEES OOK: 10 tips om te besparen op je autoverzekering (en toch veilig te rijden)

Overstappen doe je zo

Overstappen ingewikkeld? Nu heb ik het nog nooit gedaan, maar het schijnt mee te vallen. Je kunt het offline via je eigen adviseur doen, of natuurlijk online. Dat kost dan een bepaald bedrag voor het afsluiten. Als je een beetje flink bespaart op je premie heb je het er zo uit. Aan je oude verzekeraar ben je niets verplicht. Daar kun je gewoon opzeggen, zonder extra kosten. Ik stuitte online op het verhaal van een man die op deze manier van een premie van 26 euro, naar een premie van 13 euro ging. Nu denk jij misschien: boeiuh! Dat is 13 euro verschil. Net een paar ijsjes op een zomerse dag. Klopt. Maar je betaalt die premie wel iedere maand, vaak jarenlang. Stel, je hebt die verzekering 30 jaar lang, dan levert het je in totaal 4680 euro op. Nice!

Dus zet je tegenzin (‘Saai! Ik wil op bank hangen en Netflixen’) opzij en gun jezelf zo’n vette besparing. Laat die verzekeraar nooit meer teveel geld van je rekening afschrijven. Daar werk je te hard voor. En bedenk alvast wat voor leuks je gaat doen met wat je straks overhoudt. (Hallo weekendje Ibiza!)

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop