Michelle: “Voor een paar uurtjes parkeren was ik ineens € 75 kwijt”

Michelle scheurt stad en land af met haar bakkie, en parkeert ‘m het liefst overal voor de deur. Een parkeerapp is dus echt een uitkomst voor haar, áls… ze ‘m niet vergeet en het haar juist veel meer geld kost.

Omdat een deel van mijn sociale leven zich in de stad bevindt en ik voor mijn werk ook vaak onderweg ben, moet ik dikwijls ergens parkeren. Soms een paar uurtjes, soms een dag. Gezien het feit dat ik nooit kleingeld op zak heb en door het eeuwige geknoei met parkeermeters (“Ik typ toch 1 N!” “Ik wil helemaal geen dagkaart!” “Heb ik wel op kwitantie gedrukt?”) is een parkeerapp op mijn telefoon een uitkomst. Maar dat gaat helaas nog weleens mis. Alhoewel ik altijd een reminder krijg zodat ik niet vergeet mijn parkeerapp uit te zetten, doe ik dat soms tóch. En dan ben je ineens onnodig een of twee tientjes verder.

Met een parkeerapp betaal je alleen voor de tijd dat je er echt geparkeerd staat, in tegenstelling tot wanneer je van tevoren moet ‘schatten’ bij een parkeermeter. Maar parkeren kan duur zijn, helemaal in een stadscentrum. Het komt geregeld voor dat ik achteraf schrik van de kosten. Daarnaast kan parkeren bij elke gemeente net even anders werken. Zo kwam het dat ik laatst voor een paar uurtjes parkeren € 75 kwijt was. Ik hoor je denken: hóe dan. Nou, dat ging zo.


Twee uurtjes parkeren voor € 24, oeps…

Samen met een vriendin besloten we een tekencursus te volgen in het centrum van Leiden. En zoals ik dat ook altijd doe wanneer ik naar Amsterdam rijd, parkeer ik m’n auto uit gemak het liefst zo dicht mogelijk in de buurt. Voor de deur, in dit geval. Parkeerapp aan, en gaan. En na twee uur tekenen stapten we al kletsend de auto weer in, parkeerapp uit, naar huis.

De week daarop zelfde verhaal. En die week daarop ook, maar toen ik instapte om naar huis te rijden lette ik dit keer wél op toen ik mijn parkeerapp uitzette. Zag ik dit nou goed? Zag ik een bedrag van € 24 staan? Ik kreeg het spontaan warm en maakte vlug een rekensommetje in mijn hoofd. € 24 voor twee uurtjes parkeren? Hoe zat dat?

Wat ik dus niet wist, en ook niet in de donkerte van de avond had gezien, was dat je op die plek in Leiden alleen dagkaarten aan kunt schaffen. Ik had dus al drie weken lang, zonder dat ik het doorhad, voor twee uurtjes parkeren een volledige dagkaart aangeschaft. Oei, buikpijn! Hoe had ik dit nu niet kunnen zien? Dit had ik niet gehad als ik naar een parkeermeter was gelopen. De volgende dag besloot ik met de gemeente Leiden te bellen. Ze snapten mijn verhaal, maar het was wél mijn eigen schuld. Ze beloofden me een kleine pleister op de zere wond: uit coulance kreeg ik een dagkaart teruggestort.

Wijze parkeerapp-les

In theorie zou de parkeerapp me veel geld moeten besparen, omdat je alleen de tijd betaalt die je daadwerkelijk geparkeerd staat. Maar… dat is op deze manier niet erg goed gelukt en eigenlijk ben ik zelfs duurder uit. Een leermomentje voor mij en al mijn mede-parkeerapp gebruikers: alert zijn en blijven bij het gebruik van de app! Want uiteindelijk wil ik natuurlijk wel besparen en niet nóg meer betalen voor parkeren als nodig. Vanaf nu kijk ik beter naar de tarieven voor ik hem aanzet, parkeer ik een paar straten verder voor de tekenles én zet ik de wekker op mijn telefoon om te zorgen dat ik hem echt uitzet als ik na twee uur tekenen weer wegrijd. Zodat ik achteraf niet meer voor vervelende verrassingen kom te staan.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop