Michelle: “Een ander internetabonnement scheelt bijna € 500 per jaar”

Michelle betaalt elke maand flink voor internet en tv. Ze besluit op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven. Valt er echt zoveel te besparen met een ander internetabonnement?


Elke maand krijg ik een factuur à € 78 van Ziggo. Jaarlijks komt dit neer op een bedrag van € 936. Dat zit ‘m voornamelijk in de snelheid van het internet waarvoor wij hebben gekozen. 600 Mb/ps, dat is nogal wat. Met twee ondernemers die allebei vaak vanuit huis werken, is snel en goed internet erg belangrijk voor ons. Maar ik betwijfel of die 600 megabit per seconde gehaald wordt, een glasvezelaansluiting hebben wij namelijk niet. Als ik een snelheidstest doe, kom ik uit op 30 mb/ps. Hmm, dat is wel iets anders dan 600! Wordt mijn internet trager als ik voor een goedkoper internetabonnement met lagere snelheid kies of blijft dat rond de 30 mb/ps? Ik probeer daar iets over op te zoeken op internet, maar krijg niet echt een duidelijk antwoord.

Het internetabonnement vergelijken

Eerst maar eens kijken hoeveel het mij in prijs zou schelen als ik voor een ander internetabonnement zou kiezen. Daarvoor vergelijk ik op Pricewise. Voor iemand bij wie ‘prijsvergelijken’ en ‘besparen’ niet in het woordenboek voorkwamen is dit een hele openbaring, moet ik zeggen. Het blijkt helemaal niet zo ingewikkeld! Ik vul in wat ik nodig heb. In mijn geval: internet en eventueel ook tv, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Daarnaast vul ik in waar ik woon, zodat ik alle beschikbare opties voor mijn adres te zien krijg. Superhandig!

Er komen vier verschillende providers tevoorschijn. Wat ik al dacht: momenteel heb ik het op-één-na duurste pakket wat beschikbaar is in mijn regio, het Max-pakket van Ziggo. Ik zou ook voor KPN kunnen kiezen, dat zou me het eerste jaar € 35 per maand kosten. Dat scheelt me op jaarbasis al € 516, oftewel: gelijk aan het bedrag dat ik betaalde voor drie vliegtickets richting de Portugese zon! Na dat eerste jaar gaan de kosten weer wat omhoog. Dan besparen we alsnog jaarlijks € 306. Een smak geld!

Goedkoper alternatief

Gelukkig geeft Pricewise ook weer wat je krijgt voor deze prijs. De prijs is lager, maar je krijgt er ook minder voor. In plaats van Ziggo’s 600 mb/ps levert dit alternatieve pakket ons 50 mb/ps op. Nu zegt het me eigenlijk vrij weinig over wat dit in de praktijk inhoudt, maar weinig zo irritant als webpagina’s die langzaam of soms zelfs helemaal niet laden. Met een notoire geschiedenis aan vloektirades en rondvliegende telefoons weet ik dat ik daar veel te ongeduldig voor ben. Ik vind bij een andere partij een nog beter alternatief: 100 Mb/ps voor € 47,50 per maand – met het eerste half jaar € 17,50 maandelijkse korting. Dit zou neerkomen op € 465 voor het eerste jaar, oftewel € 471 minder dan wat ik nu betaal. En dan kan ik ook nog voetbal kijken, want er zit ook 1 ESPN-zender bij.

En wat vindt de man ervan?

Ik bel mijn vriend en licht hem in over mijn onderzoek. Hij geeft me direct complimenten over mijn verkregen inzichten. Laat ik het zo zeggen: geld besparend onderzoek is niet per se wat hij van mij gewend is. Maar over overstappen is hij toch wat huiverig: met een eigen online marketing bureau zou slecht of wegvallend internet hem echt heel onhandig uitkomen. Logisch ook. In die zin is bij onze huidige partij blijven de veiligste keuze – simpelweg omdat we er tot nu toe geen problemen mee hebben. Afgezien van die factuur natuurlijk, want het prijsverschil van bijna € 500 is wel heel groot. Ik duik er nog even verder in. Ik wil nog reviews checken en vooral checken of die geleverde snelheid wel echt gehaald wordt. Als dat allemaal in orde is, zou het zomaar kunnen dat we volgende maand een heel andere factuur op de digitale mat zien vallen. Dan ga ik alvast nadenken over wat ik met die € 500 euro die we besparen, ga doen.

Dit artikel bevat affiliate links

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop