Mega besparen op vaste lasten: onze gouden tips

Die vaste lasten zijn écht niet zo vast als je denkt. We geven zes tips om flink te besparen op vaste lasten. Want op sommige kostenposten is 40% minder betalen echt haalbaar.

Tip 1: tv, internet en telefoon

Och, de bedragen die mensen betalen voor deze drie diensten. Terwijl er volop manieren zijn om te besparen op deze vaste lasten, zoals:
– de diensten bundelen en daardoor korting krijgen

– bekijken hoeveel data en minuten je écht gebruikt en daar je abonnement op aanpassen

– bij grote gezinnen werken met bundels die je tussen gezinsleden kunt verdelen

– kritisch kijken naar de zenderpakketten. Gebruik je die wel echt? En dat ouderwetse tv-abonnement is dat nog wel van nu? Of kijk je vooral Netflix? Hoppa, weg met dat tv-abo dan.

Tip 2: 40% van je verzekeringspremies af

Heb je een beetje spaargeld? Dan kun je flink besparen op je verzekeringen, door een hoger eigen risico af te sluiten. Veel mensen doen dat al bij hun zorgverzekering, maar bij andere verzekeringen is die optie minder bekend. Het kan je soms wel 40% aan premies schelen. Deck is een betrouwbare verzekeringspartij die dat aanbiedt. Check hier vooral eens hoeveel jij zou kunnen besparen door dit te doen. 

Tip 3: energierekening omlaag
Ook op de energierekening heb je echt invloed. Bewuster energie gebruiken, isoleren en overstappen naar een goedkopere energiemaatschappij kan héél wat euro’s schelen. Hou de vergelijkingswebsites maar in de gaten, want er worden weer vaste contracten aangeboden, waarvan de tarieven flink lager liggen dan een jaar geleden.

Tip 4: abonnementen skippen

Je sluit een abonnement af en kijkt er daarna nooit meer naar om. Voor hoeveel streamingdiensten betaal je eigenlijk? Zet al je abonnementen eens op een rij, bereid je voor om je rot te schrikken en haal daarna de bezem erdoor. Onderbroeken-abonnementen, bezorgbundels en maaltijdboxen zijn misschien los van elkaar niet zó duur, maar bij elkaar opgeteld kosten die abonnementen je een flink bedrag elke maand. Zonde! 

Tip 5: verlaag je hypotheekrente

Wist je dat je misschien wel recht hebt op een lagere hypotheekrente? Wanneer je huis meer waard is geworden of je flink hebt afgelost op de hypotheek, loopt de bank minder risico op jouw lening. De kans dat ze hun geld niet terugkrijgen is namelijk kleiner geworden. Betaal jij je rekeningen niet meer? Dan verkopen ze gewoon je huis en krijgen ze geheid al het geld terug. Daardoor kun je recht hebben op een lagere hypotheekrente. Daar zitten natuurlijk wel wat voorwaarden aan. Hoe het precies werkt, in welke gevallen je er recht op hebt én hoe je het aanvraagt lees je hier.

Tip 6: korting vragen

We zijn er in Nederland en België niet zo aan gewend, maar je kunt over heel veel kosten onderhandelen. Ben je al tien jaar klant bij een telecomprovider? Bel ze eens op en vraag om korting. Wedden dat je het krijgt? Maak een lijstje met bedrijven die je eens een belletje zou kunnen geven en bereid je vraag goed voor. Weet bijvoorbeeld welke kortingen er aan nieuwe klanten worden gegeven. 

Kortom: vaste lasten zijn niet vast. Ook op dit soort kosten kun je écht flink besparen. Zodat er meer geld overblijft voor leukere dingen dan rekeningen betalen.

Dit artikel is een samenwerking met Deck. De inhoud is 100% PorteRenee.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek