Karin: “Voor €300 gaf ik twee kinderkamers een volledige make-over”

De slaapkamers van Karins zoon en dochter waren nogal gedateerd. Maar twee kinderkamers opknappen als je zo min mogelijk geld uit wilt geven? Karin weet wel hoe dat moet.

Toen mijn oudste geboren werd, zag zijn babykamer er picobello uit. Helemaal Pinterest-proof lag hij daar in zijn ledikantje. Maar de baby werd een dreumes, een peuter en inmiddels is hij een kleuter. Natuurlijk is zijn ledikant vervangen door een eenpersoonsbed en staat zijn commode op de kamer van zijn zusje, maar voor de rest is er sinds de geboorte eigenlijk weinig aan zijn honk veranderd. Het is daarom vooral erg leeg.

Corona-kamer

En zijn zusje? Zij was van begin af aan al behoorlijk achtergesteld. Haar kamer was nog niet eens af toen ze geboren werd. Dat had ermee te maken dat ik zwanger was in coronatijd, toen alle meubelwinkels dicht waren. Ook hebben we er door de drukte van alledag uiteindelijk te weinig tijd en aandacht aan besteed, waardoor ze niet zo’n mooi kamertje heeft gekregen als haar broer. Ai! We moesten de kinderkamers opknappen dus. Maar kost dat niet hartstikke veel geld?

Budgetproof

Omdat we vanwege ons FIRE-doel eigenlijk zo min mogelijk geld willen uitgeven aan de kamers, heb ik geprobeerd alles budgetvriendelijk in te slaan. Dit is deels gelukt, deels ook niet.

We hadden flink wat verf nodig, want alle muren van beide kamers moesten opnieuw gesaust worden. Onze zoon had ook aardig wat meubels nodig en onze dochter vooral wat accessoires om haar paleis af te maken. Bij alles wat ik nodig had, keek ik eerst op Marktplaats. Eigenlijk is Marktplaats tegenwoordig áltijd de eerste plek waar ik kijk als ik iets nodig heb. Ik ben daar goed geslaagd, maar heb er niet alles kunnen vinden.

Het (financiële) resultaat

Even alles op een rijtje.

Kamer zoon:
Bureautje (tweedehands via Marktplaats): € 50 (nieuwprijs € 100)
2 stoeltjes (tweedehands via Marktplaats): € 20 (nieuwprijs € 60)
Boekenkastje (nieuw, kon ‘m niet tweedehands vinden): € 80
Kast voor z’n lego (tweedehands via Marktplaats): € 7,50 (!) (nieuwprijs € 100)
Verf (nieuw, wel in de aanbieding met 40% korting): € 45 (volle prijs € 75)

Uitgegeven: € 202,50
Besparing: (€ 415 – € 202,50 =) € 212,50

Kamer dochter:
Verf (nieuw, wel in de aanbieding met 40% korting): € 45 (volle prijs € 75)
Klamboe + piekstok (tweedehands via Marktplaats): € 40 (nieuwprijs € 70)
Wandlampje (nieuw, niet tweedehands kunnen vinden): € 18
Rieten mandjes (tweedehands op Marktplaats): € 10 (nieuwprijs € 25)

Uitgegeven: € 113
Besparing: (€ 188 –  € 113 =) € 75

Totaal uitgegeven voor beide kamers: € 315,50
Totaal bespaard op beide kamers: € 287,50

Terug op Marktplaats

Zoals je ziet hebben we veel bespaard op de kinderkamers en uiteindelijk voor zo’n € 315 twee kinderkamers gemetamorfoost. De kinderen vinden hun nieuwe kamers gewéldig en malen er niet om of hun meubels en accessoires tweedehands zijn of niet. Persoonlijk ben ik ook erg blij met dit resultaat. Tuurlijk kan het altijd goedkoper, maar ik vind dit netjes.

Ik twijfel nog of we de stoeltjes en het bureau een likje verf zullen geven. Dat kost natuurlijk weer geld, maar het ziet er nét iets mooier uit. En wie weet kunnen we ze een paar jaar later, als ons zoontje de meubels ontgroeid is, weer op Marktplaats zetten. Dit haalt de kosten er weer (deels) uit.

Gratis tip

Tot slot: deze tip wilde ik jullie niet onthouden. Zodra peuters te groot worden voor hun ledikant of eruit gaan klimmen, stappen veel ouders over op een – volstrekt overbodig – peuterbed met verhoogde zijkant. Dat wordt vervolgens na een paar jaar weer ingeruild voor een eenpersoonsbed. Ik zeg: zonde van die paar honderd euro.

Wij hebben destijds direct een eenpersoonsbed gekocht. We kochten daarnaast een los hekje á € 25 dat we onder het matras schoven, zodat hij er niet uit zou vallen. (Of nou ja, dit kochten we pas toen we een paar nachten op rij wakker werden van een op de vloer kletterende peuter.) Inmiddels heeft-ie het niet meer nodig, dus kan het hekje straks mooi naar z’n zusje. Maar het scheelt toch weer wat centen voor zo’n onnodig peuterbed.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek