Karin: “Mijn opruimwoede leverde me al €300 op”

Karin is bezig om haar vliering op te ruimen en wat blijkt? Er ligt een goudmijn aan spullen. Zo komt haar doel om financieel onafhankelijk te zijn, weer wat dichter bij.

Zoals iedereen weet, ontploft je huis regelmatig van de spullen en het speelgoed als je twee mini’s hebt. Zelfs als je ze alleen speelgoed voor hun verjaardag en voor Sinterklaas geeft. Want ze krijgen ook van alles (puzzels, boekjes, Barbies, stuiterballen en Lego-blokjes) van de buurvrouw, tante, je vriendin of van opa en oma. Als je niet regelmatig opruimt, kun je je dus in no time aanmelden voor Mijn leven in puin op RTL4.

Babymeuk

Hoewel wij dus weinig speelgoed kopen, puilt ons huis inmiddels uit. Afgelopen maanden waren onze twee kinderen jarig en kregen ze wéér een lading vers speelplezier. Toen wist ik: het is tijd om de bezem erdoor te halen. Nieuwe speelgoed erin, oude speelgoed weg.

Ook onze vliering, wat een opslagplaats is geworden voor babyspullen die niet meer gebruikt worden, werd leeggehaald. De reden dat daar nog zoveel babymeuk lag? Mijn pogingen het op Marktplaats te verkopen, mislukten. Het was altijd gedoe. Dan kreeg ik het niet verkocht of dan kwam er weer niemand opdagen. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en liet ik de boel de boel.

Verkoopstrategie

Maar ja, de zooi stapelde zich op en de zolder raakte behoorlijk vol. Daarom schoof ik mijn afkeer voor Marktplaats aan de kant en ben ik een nieuwe verkoopstrategie gaan toepassen. Ik wil de spullen zo snel mogelijk weg hebben en ik wil niet dealen met mensen die gaan onderhandelen, bieden of het niet op komen halen.

Ik kijk daarom naar de prijzen van vergelijkbare artikelen op Marktplaats en ga daar met mijn spullen (iets) onder zitten, zodat ik vrijwel altijd de goedkoopste ben. Dat betekent minder geld in het laatje, maar des te sneller wordt je zooi opgehaald. Ik zet biedingen uit. Om een lagere prijs vragen ze eigenlijk nooit, omdat ik het al erg goedkoop online zet.

Ook ben ik zo duidelijk mogelijk in de advertentie. Ik vertel waarom ik het weg doe, vermeld eventuele schade, ik zet erbij dat het alleen opgehaald kan worden en in welke staat het product zich verder bevindt. Ook plaats ik er vaak een screenshot bij van het originele product en de originele prijs in een webshop. Eventueel haal ik daar nog wat tekst vandaan over verdere uitleg van het product. O ja, en natuurlijk duidelijke en meerdere foto’s!

Voldoening

Een elektrische schommelwieg, een draagzak, een tas vol baby- en dreumesspeelgoed, een speelgoedwerkbank met gereedschap, een elektrische kinderauto, een kist vol boeken, een fietszitje; ik zet alles erop. Mijn tactiek werkt als een trein. Alles wordt binnen enkele dagen verkocht en ik heb al bijna € 300 bij kunnen schrijven op mijn rekening!

Daarnaast geeft het me veel voldoening. Ik vind het fijn om mensen blij te maken, het is een stuk beter voor het milieu om spullen door te verkopen én een opgeruimde zolder geeft me een heerlijk rustig gevoel.

Nog lang niet klaar

Ik ben nog lang niet klaar, er valt nog veel meer op te ruimen. Zo zijn de kinderwagen, de ledikant en de commode van onze dochter binnenkort aan de beurt en er staat nog ongebruikt speelgoed. Mijn tip? Ga regelmatig je huis door om op te ruimen en je komt de gekste dingen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je het had. Alles is verkoopbaar, zolang je het voor een klein prijsje erop zet. Maak me losss!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop