Karin is gestrest: “Ik wil én veel geld verdienen én tijd met mijn gezin doorbrengen”

Karin wil graag financieel vrij worden daarom maakt ze als zzp’er veel uren. Tegelijkertijd wil ze avonturen beleven met haar vriend en kinderen. Daarom loopt ze af en toe een beetje over.

Mijn kinderen blij en gelukkig zien opgroeien, is natuurlijk het hoogste doel in mijn leven als moeder. Maar financieel vrij worden is óók een belangrijk doel voor me. Overigens in het belang van mijn kinderen, want dat betekent dat ik hen later financieel kan helpen én meer tijd met ze door kan brengen – nou goed, als ze daarop zitten te wachten in die fase van hun leven.  

Te veel werk, te weinig tijd

Als we zo snel mogelijk financieel vrij willen worden, moet ik veel verdienen en dus veel werken. Ik ben namelijk zzp’er, dus hoe meer uren in een maand ik werk, hoe meer ik verdien.

Tegelijkertijd wil ik niet fulltime werken, omdat ik dan te veel tijd met m’n kinderen mis nu ze nog klein zijn. Sinds ons zoontje naar de basisschool gaat, ben ik daarom een middag minder gaan werken, zodat hij niet te vaak naar de bso hoeft.

Ik werk nu officieel drieënhalve dag in de week. Officieus werk ik er volgens mij zo’n vier á vierenhalf. Ik heb namelijk sinds ik een middag minder ben gaan werken niet minder werk aangenomen. Ik prop simpelweg al het werk dat ik tijdens kantooruren niet kwijt kan, in mijn avonduren. Zo kan ik toch genoeg tijd met onze kinderen doorbrengen, maar ook genoeg geld in het laatje brengen.

Doortikken

Ik vind het heel fijn dat het zo kan en daarnaast vind ik mijn werk ook gewoon ontzettend leuk! Ik kan moeilijk ‘nee’ zeggen tegen leuke opdrachtgevers. Bij iedere opdracht die in mijn mailbox beland denk ik: wat leuk, ja! Om me vervolgens af te vragen wanneer ik dat eigenlijk ga doen.

Bovendien heb ik geldtechnisch ook niet voor het ideale beroep gekozen. Ooit heb ik een hbo-diploma management, economie & recht behaald waar ik prima mee had kunnen verdienen – maar doodongelukkig van zou worden. Daarom ben ik uiteindelijk als freelance redacteur/journalist aan de slag gegaan. Geloof me: dan moet je behoorlijk doortikken, wil je maandelijks lekker verdienen.

Mama is gestrest

Omdat ik om die redenen inmiddels al een paar jaar structureel ‘overwerk’, loop ik regelmatig met veel stress en ontrust in mijn lijf en hoofd. Zoveel, dat ik me afvraag: is dit wel zo’n goede strategie? Onze kinderen hebben er tenslotte ook niks aan als mama continu gestrest is. Of als papa en mama in de zoveelste ruzie belanden, of nog erger: gaan scheiden, omdat ik emotioneel afwezig ben, mijn huishoudelijke deel structureel laat versloffen en amper tijd en ruimte voor mijn partner heb. (En scheiden is dúúr!) Oftewel: schiet ik mijn doel niet compleet voorbij? Ik wil financieel vrij worden voor (onder andere) meer rust. Ik wil uit de ratrace kunnen stappen, maar de jaren voordat het zover is, werk ik me de pleuris.

Ik heb bovendien geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, dus als ik in een heftige burn-out beland, gaat ons dat heel veel geld kosten. Maar ja, als ik dan na een maand hard werken zie dat ik een mooie omzet heb behaald en blije opdrachtgevers heb, geeft me dat weer een enorme kick!

Op zoek naar balans

Mijn financiële doelen in combinatie met mijn gezin geven me af en toe behoorlijk wat stress en het is zoeken naar de balans. Soms denk ik erover om werk te doen dat beter verdient of om andere inkomstenbronnen te generen, zodat ik minder uren hoef te maken. Maar diep in mijn hart weet ik dat ik van iedere andere baan doodongelukkig zou worden. En andere inkomstenbronnen generen is ook iets wat veel tijd en creativiteit vraagt, en laat ik dat nou nét niet hebben momenteel.

Voorlopig blijf ik dus nog lekker aanmodderen, doortikken en eeuwig zoeken naar balans. Tot ik wat meer rust en ruimte in mijn hoofd heb gekregen en plots die briljante ingeving krijg voor een handige extra inkomstenbron of succesvolle onderneming. Dromen mag, toch?

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’