Boodschappen duur? Dit zijn 5 manieren om niks te betalen

Niets betalen voor eten en drinken? Dat kan écht. Er zijn manieren om gratis boodschappen te scoren. Wij delen vijf gouden tips.

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook. Maar niet in het geval van gratis boodschappen. Dat kan namelijk écht. We delen vijf manieren om niks te hoeven betalen voor eten en drinken.

Geld-terug-acties 

De makkelijkste manier om aan gratis boodschappen te komen is door geld-terug-acties, oftewel cashbacks. Je koopt hiervoor een product, bewaart de bon, dient de bon via een app of website in en krijgt het geld teruggestort op je bankrekening. Vaak kun je op deze manier één product proberen. Je kunt cashbacks makkelijk vinden via de Scoupy-app, maar merken bieden deze acties soms ook zelf aan. Je komt ze geregeld op social media tegen.

Verjaardagsacties 

Rond je verjaardag kun je op verschillende plekken gratis eten en drinken. Sowieso zijn er best wat restaurants die de jarige gratis laten eten. Als je tenminste met wat mensen komt die wel betalen. Het kan ook zijn dat de drankjes gratis zijn. Daarvoor moet je dan wel de nieuwsbrief lezen of bijvoorbeeld de app gedownload hebben, en natuurlijk je geboortedatum doorgeven. Om te controleren of je echt jarig bent, kun je gevraagd worden je te identificeren, dus neem je ID mee.

Houdbaarheidsdatum in de supermarkt

Bij sommige supermarkten geldt dat als je een product vindt met de houdbaarheidsdatum van die dag, je het dan gratis mee mag nemen. Hallo gratis boodschappen! Dat geldt dan natuurlijk niet voor producten die dagvers zijn, maar wel voor andere dingen met een houdbaarheidsdatum.

Product gevonden? Ga er mee naar de kassa en meldt dat het om een datumproduct gaat. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit zelf nog nooit heb gedaan, bij mijn supermarkt zitten ze bovenop de datum. Maar van anderen heb ik weleens gehoord dat ze wel voor tientallen euro’s gratis mee kregen. 

Producten testen of promoten

Merken zoeken ook weleens promotors voor nieuwe producten. Of je mag het product uitproberen en vult vervolgens een vragenlijst in. Of je promoot het product onder vrienden en kennissen of op social media. Een soort ‘amateur influencer’ dus. Er staat dan vaak een leuk pakketje met verschillende producten uit het te testen assortiment tegenover. Afhankelijk van wat je moet doen, zal het pakketje groter of kleiner zijn.

Via spaarsystemen van winkels

Veel supermarkten hebben manieren waarop ze hun klanten laten kennismaken met (vaak nieuwe) producten of hun eigen huismerk. Bij de ene spaar je punten met aankopen via een app. Bij andere winkels moet je je kassabon in de gaten houden voor gratis producten. Weer andere winkels bieden gewoon eens in de zoveel tijd gratis producten aan om te proberen. Bij bijna elke supermarkt is er wel een optie. Je moet alleen even ontdekken welke actie jouw winkel heeft. In sommige winkels kun je ook voor gratis boodschappenpakketten sparen. Tip: vertel aan iedereen dat je voor gratis boodschappen spaart en misschien krijg je wel een paar zegels van mensen die ze zelf niet sparen. 

Bonustip: gratis uitgedeeld

En dan nog een extra tipje. Er worden ook geregeld samplings georganiseerd op stations en in winkelcentra. Dat betekent dat er nieuwe producten worden uitgedeeld. Vroeger kwam je die toevallig tegen, tegenwoordig worden ze ook vaak aangekondigd op social media. Volg dus vooral je favoriete merken. Zo mis je geen acties!

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop