Bonnetje: “Mijn drie vriezers en twee voorraadkasten zitten propvol”

Tamara (40) en haar man hebben een nieuwe hobby: samen op ‘aanbiedingenjacht’ in de supermarkt. Inmiddels zitten haar drie vriezers en twee voorraadkasten tjokvol en hoeft ze voorlopig geen boodschappen meer te doen.

Wie heeft wie aangestoken met dit kortingsvirus?
“Haha, ik begon, maar mijn man vindt het inmiddels net zo leuk om te speuren naar artikelen met 70% korting. Al ben ik niet per se goedkoper uit als hij meegaat. ‘Hé, kijk, het gebak is in de aanbieding’, roept hij dan bijvoorbeeld. Dit bonnetje is van zaterdagavond, toen we nog even een uitstapje naar de supermarkt maakten. Vaak is er tegen sluitingstijd veel leuks met korting te scoren.”

Nou, dat blijkt uit dit bonnetje! Maar eh, dat sap en die koekjes, daar betaalden jullie de volle mep voor.
“Dat deed stiekem wel pijn, haha. Ik heb een zwak voor koekjes, ze komen in mijn wagentje terecht zonder dat ze op mijn lijstje staan. Het lijkt wel of ze pootjes hebben. Ik kies dan wel voor het huismerk.”

Gaan jullie altijd naar dezelfde supermarkt?
“Eigenlijk wel. Ik heb het premium-abonnement van Albert Heijn. Zoals je op dit bonnetje kunt zien, koop ik op magische wijze 66 koopzegels, terwijl mijn boodschappen eigenlijk maar € 12 kosten. Zo gaat het lekker hard! We gebruiken de koopzegels voor een dagje sauna. Ook spaar ik gratis dubbel AH Miles, daarmee kan ik mijn premium-abonnement betalen.”

Het voordeel vliegt ons om de oren. Hoeveel zijn jullie wekelijks kwijt aan boodschappen?
“€ 75. We hebben thuis een voedselbos en een moestuin, waar we veel groenten en fruit uit halen. Daar besparen we wel op. Het is lastig om daar een exact bedrag aan te hangen. Maar we hadden bijvoorbeeld vijf kilo aan peren en zes kilo aardbeien. Als je ziet wat die in de winkel kosten, is dat een leuke besparing.”

Wat leuk! Waar laat je al die boodschappen en oogsten?
“Ik heb een kleine, een middelgrote en een heel grote vriezer. Daar liggen aardbeien, doperwten, mais, prei en andere oogsten in. Maar ook veel aanbiedingen uit de supermarkt, zoals vlees. Dan heb ik nog een grote voorraadkast en een stellingkast. Als er een goede aanbieding is van bijvoorbeeld tomaten, koop ik groot in en maak ik flink wat pastasaus of soep. Dat doe ik in gebruikte potjes, die de voorraadkast in gaan. Daar liggen ook wel tien pakken soep, zes pakken pasta, twaalf pakken houdbare melk en andere 1+1-aanbiedingen. Als mijn voorraad slinkt, word ik zenuwachtig.”

Koop je ook weleens producten die je eigenlijk niet nodig hebt?
“Ja, die aanbiedingen. Ook al ligt mijn vriezer vol, ik laat me er toch door verleiden. Deze week puilen de kasten zo uit, dat ik van mezelf geen boodschappen mag doen.”

O jee! Gelukkig hebben jullie genoeg lekkers in huis. Wat ga je eigenlijk maken op basis van dit bonnetje?
“Salade uit de moestuin met gerookte kipreepjes en een mengsel van chilisaus met mayonaise. Op een andere dag pompoenravioli met snijbiet uit de tuin en kokosroom met wat peper en zout. En een keer boomstammetjes met krieltjes uit de vriezer en waarschijnlijk worteltjes of bietjes uit de tuin. Ik kook zonder pakjes en zakjes, dat is gezonder én een stuk voordeliger!”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!