Bonnetje: “Mijn man en ik geven €200 per week uit aan boodschappen”

Michelle (35) en haar man doen zo efficiënt mogelijk boodschappen. Tijd en gemak wegen daarbij zwaarder dan de kosten. “Ik heb respect voor mensen die elke week een folder doorspitten.”

Hoe ziet jullie boodschappenroutine eruit?
“Iedere zaterdagochtend doen wij samen boodschappen voor de rest van de week. Van tevoren maken we een schema met wat we die week per dag eten. Ons boodschappenlijstje maken we op volgorde van de route die we door de Albert Heijn lopen. Bij de kassa verdelen we alles over aparte tassen voor de diepvries, de voorraadkast en de koelkast. Thuis zijn we een geoliede machine: mijn man legt de boodschappen vanuit de tas op het aanrecht, ik ruim alles in. Binnen tien minuten werken we alles weg.”

Hoe lang zijn jullie in totaal bezig?
“Een uurtje, inclusief thuis inruimen.”

Zijn jullie ook voordeliger uit door weekboodschappen te doen?
“Maaltijden vooruit plannen en een lijstje maken zorgen er wel voor dat je alleen in huis haalt wat je nodig hebt, maar alsnog zijn we € 200 per week kwijt met z’n tweeën. Dat is inclusief koopzegels van Albert Heijn. Ook zijn we vleeseters: voor een kilo gehakt betaal je bijna € 10, dat tikt snel aan. Onze boodschappen zouden misschien goedkoper kunnen, maar voor ons wegen tijd en gemak zwaarder dan de kosten. Ik heb respect voor mensen die elke folder doorspitten en overal naartoe gaan om producten zo goedkoop mogelijk te halen.”

Aan jullie bon te zien, letten jullie wel op aanbiedingen.
“Zeker. We kopen zoveel mogelijk in de bonus en maken altijd gebruik van de aanbiedingen uit de persoonlijke bonusbox. Ook sparen we al jaren koopzegels en laten die uitbetalen. Met sommige producten, zoals cola, zijn we overgestapt naar het huismerk. Het verschil proef je nauwelijks, maar je merkt het wel in je portemonnee. We kijken ook altijd of er ‘verspil-me-niet’-zakjes liggen. Voor € 1 kopen we dan een goedgevulde zak met groenten die snel op moeten. Wasmiddel en schoonmaakmiddelen halen we standaard in de aanbieding. Zo scoorden we grote zakken vaatwastabletten met een 2+3-gratis-actie, waar we een jaar mee hebben gedaan.”

Heb je ook een budgetrecept?
“Pasta met spinazie-carbonarasaus. De ingrediënten zie je op de bon. De saus maken we met een pakje, een halve liter melk en bevroren spinazie. Dan de pasta koken en hamblokjes kort bakken, eventueel met een uitje en wat knoflook. Alles door elkaar roeren en je hebt een topmaaltijd.”

Zit er eigenlijk ook een routine in het opeten van al het eten?
“Ja, we kopen zoveel mogelijk eten dat we kunnen invriezen. En we plannen gerechten met verse producten aan het begin van de week. Als onze planning dan toch anders loopt, zitten we niet met verse producten die over de datum gaan.”

Kasper en Renee hadden het hier over in de Vrijdagshow, beluister die aflevering hier:

Gebeurt dat ook wel eens met jullie boodschappenroutine, dat dingen toch anders lopen?
“Oh ja, als we met honger boodschappen gaan doen, gaan we de mist in. Dat kaiserbroodje, schnittbroodje en die twee ciabatta’s die je op de bon ziet staan, die stonden niet op ons lijstje. We hadden nog niet ontbeten en konden die versgebakken broodjes echt niet weerstaan!”

Vinden jullie het eigenlijk leuk om boodschappen te doen?
“Vooral het resultaat vind ik fijn. Toen ik nog studeerde, deed ik nooit weekboodschappen, dat vond ik zo burgerlijk. Nu kan ik zó blij worden van een goed gevulde koelkast en voorraadkast.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop