Bonnetje: “Dit is ons bonnetje voor met zijn zevenen”

Marloes (40) is co-ouder en haar nieuwe partner ook. Daarom zijn ze de ene week met z’n zevenen en de andere week met z’n tweetjes. Dat verschilt nogal in de boodschappen natuurlijk.

Aan je bon te zien, komen de kinderen deze week bij jullie, of niet?
“Haha, ja dit is de bon van mijn weekboodschappen als alle kinderen er zijn. Ik ben co-ouder en mijn kinderen zijn er van woensdag tot woensdag en dan een week niet. De kinderen van mijn man komen om de week in het weekend. Ons gezin bestaat de ene week uit zeven mensen; vijf kinderen en twee volwassenen. De andere week zijn we samen. Verder hebben we een hond en drie katten.”

Wat een gezellige boel. Hoe doen jullie boodschappen?
“Als de kinderen komen, bestel ik mijn boodschappen online. Dat is makkelijk. Ik begin vrijdag met het maken van mijn boodschappenlijstje, zodra de nieuwe bonusaanbiedingen er zijn en vul dat aan met de dagelijkse dingen zoals melk, beleg en brood enzo. Als de kinderen er niet zijn gaan we vaak één keer uiteten of ergens lunchen. Verder zien we het dan wel. Het is vaak wel een duurdere week. Al weten we ook wel wat er nog in de vriezer ligt.”

Dus je neemt lekker de tijd om een lijstje te maken?
“Meestal doe ik er zo’n anderhalf uur over, verspreid over het weekend. Mijn lijstje verandert vooral continu, want dan heb ik weer wat lekkers voorbij zien komen op Instagram of op tv bij Miljuschka en pas ik het aan.”

Wat is jouw ultieme bespaartip voor de boodschappen?
“Ik heb er meerdere. Weekmenu’s maken voor het avondeten, online boodschappen bestellen en goed kijken wat er nog in je voorraadkast ligt. In de supermarkt twijfel ik vaak of ik iets nog heb en dan zit ik dus met vijf blikken ansjovis of drie pakken rijst, omdat ik dat toch maar voor de zekerheid meeneem. Door online boodschappen te doen voorkom je dat, want dan kun je dat meteen checken. Verder heb ik altijd bloem, eieren en boter in huis. Dan kan ik altijd iets bakken. Ook kies ik voor diepvriesgroenten als ze in een ovenschotel gaan, veel goedkoper en echt helemaal prima.”

Jullie sparen koopzegels bij de Appie Heijn, zie ik.
“Ja, we sparen dubbele koopzegels. Die sparen we een heel jaar op. We komen dan meestal tussen de € 800 en € 1.000 euro uit. Dat geld laten we dan uitbetalen en gebruiken we voor boodschappen én leuke dingen op vakantie. Dat scheelt weer budget op je vakantiegeld!”

Waar geef je onnodig veel geld aan tijdens het boodschappen doen?
“Soms ben ik iets vergeten of moet ik toch even naar de supermarkt. Dan laat ik me verleiden door chocolade en lekkerdere dingen. Maar mijn man is nog erger. Hij koopt dan gerust Bossche bollen of andere gebak voor het hele gezin, haha.”

Heerlijk! Heb je ook nog een lekker budgetrecept?
“Pasta met spinazie, roomkaas en spekjes. Of Surinaamse bami. Voordat laatste moet je wel wat basis ingrediënten hebben, Maar als je dat in huis hebt, zet je voor een paar euro voor meerdere dagen iets heerlijks op tafel. Eigenlijk is het nog lekkerder als het uit de vriezer komt, gebakken ei erbij en klaar!”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek