Bonnetje: “Ik haat koken en koop alleen maar kant-en-klaar”

Gemak dient Marlie (37): voor zichzelf koken vindt ze maar saai. Het liefst eet ze iedere avond een kant-en-klaarmaaltijd.

Euh… we hoeven jou niet te vragen wat jij gaat maken op basis van dit bonnetje.
“Dat is duidelijk zichtbaar, haha. Niets koken, alles kant-en-klaar! Ik ben van de makkelijke hap. Een kant-en-klare zalmwrap, bakjes sushi, Unox Good Pasta. Een kaasje en een paar perziken zijn voor mij ook een acceptabele avondmaaltijd. Als ik maar niet in de keuken hoef te staan. Ik woon alleen en vind voor mezelf koken hartstikke saai.”

Die is nieuw voor ons: kaas met perziken als avondeten?
“Ja, een vreemde combinatie, ik weet het. Dit eet ik wel twee keer per week uit luiheid. Of een variatie erop, bijvoorbeeld chicken wings met aardbeien. Alleen maar kaas of kipkluifjes is niet echt een gezonde maaltijd, vandaar het fruit erbij. Ik houd meer van fruit dan van groente.”

Kook je echt nóóit?
“Soms wel hoor. Meteen een grote hoeveelheid, zodat ik een extra portie in kan vriezen. Zoals soep, of risotto met paddenstoelen, mijn favoriet. De risottorijst koop ik in grootverpakking − niet zo goedkoop als andere rijst, maar voor mij is het dat waard.”

Let je eigenlijk een beetje op de kleintjes?
“Ik check altijd de Bonus-acties. Daarmee valt zóveel te besparen op houdbare producten. De persoonlijke Bonus is ook echt een money saver. Nu zie je bijvoorbeeld veel gratis producten uit de kraskaartenactie op mijn bon staan. En huishoud- en verzorgingsproducten koop ik alleen bij 1+1-acties. Gemiddeld ben ik € 70 per week kwijt aan mijn boodschappen.”

Hoe doe jij boodschappen?
“Eens in de drie weken bestel ik online boodschappen waar ik niet mee wil slepen, zoals wc-papier, flessen water, wijn en schoonmaakproducten. Het laten bezorgen van boodschappen is een ideale uitvinding voor mij. Zo hoef ik geen zware spullen meer te sjouwen, geen statiegeldflessen heen en weer te slepen en niet al te lang overprikkeld in een drukke winkel mijn lijstje na te lopen. Tussendoor ga ik een paar keer per week naar de supermarkt voor wat kleinere boodschappen.”

Geen weekboodschappen voor jou, dus?
“Tegen alle − lees: mijn moeders − adviezen in moet ik concluderen dat het in mijn geval beter is om vaker kleine boodschappen te doen. Ik houd graag wat ruimte om mijn plannen te wijzigen. Dan vind ik een, meestal toch onvermijdelijke, impulsaankoop tijdens een extra boodschappenrondje minder geldverspilling dan het moeten weggooien van mijn verlepte groenten, omdat ik spontaan uit eten ging.”

Waardoor laat je je dan verleiden in de winkel?
“Starbucks-ijskoffie. Met het excuus dat dat goedkoper is dan ergens verse ijskoffie halen, wat ik eigenlijk nooit doe. En vers fruit zoals aardbeien en frambozen. Die zijn vaak al op voordat ik de supermarkt uitloop.”

We moeten het toch even vragen: krijg je wel genoeg groenten binnen?
“Zeker! Ik heb ook een mini-stadstuintje waar ik iedere zomer enorm veel courgettes en tomaten uit haal. Die vind ik heerlijk en hoef ik dan maandenlang niet te kopen. De tomaten eet ik vers als snack en van de courgettes maak ik soep.”

Doe je ook mee met deze rubriek?

Je kunt jouw bonnetje hieronder uploaden. Geef alsjeblieft zo uitgebreid mogelijk antwoord op de vragen.

Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
We vragen je telefoonnummer, zodat we je kunnen bellen als we meer willen weten over je ingestuurde bonnetje
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Alleen jpg, png, pdf van max 10 mb. Zorg dat je hele bonnetje op de foto staat. We zullen persoonsgegevens blurren.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!