Bonnetje: “Ik verstop koekjes in de wasdroger”

Wanneer Marjon (50) boodschappen doet, rent ze als een kip zonder kop door de winkel. Ze is dol op aanbiedingen, dat zie je wel op haar bonnetje. En ze heeft wel een heel bijzondere opbergplek voor de koekjes.

Aan je bonnetje te zien, houd jij van 35% kortingsstickers.
“Haha klopt! Maar ik ben ook gek op andere aanbiedingen hoor. Mijn ultieme bespaartip is om één keer per week boodschappen te doen en gericht te zoeken naar 1+1 acties.”

Hoe pak jij het boodschappen doen aan?
“In de winkel gebruik ik een handscanner. Ik kijk altijd eerst naar aanbiedingen en neem alleen mee wat ik echt nodig heb. Zo heb ik nu bijvoorbeeld bananen meegenomen, omdat ze in de aanbieding zijn. Drie weken geleden heb ik appels ingeslagen. Ook koffie, havermout, mango en avocado koop ik alleen met korting. Voor basisbenodigdheden zoals wc-papier, tandpasta, shampoo en maandverband ga ik naar verschillende winkels zoals Trekpleister, Jumbo, Kruidvat of Zeeman. En ik koop veel minder vlees. Bespaart veel geld.”

Klinkt georganiseerd.
“Oh, nee joh! Ik ben heel chaotisch. Mijn man wil daarom niet mee, hij wordt gek van hoe ik de winkel door scheur. Als ik bijvoorbeeld bedenk om Kip Romana te maken, een Knorr wereldgerecht, dan pak ik daar eerst alle ingrediënten voor en pas daarna alle ingrediënten voor een ander gerecht. Ik ga dus steeds de hele winkel door. Anders vergeet ik geheid wat. Ik ga namelijk zonder boodschappenlijstje.”

Heb je nog slimme bespaartrucs?
“Ik koop altijd de grootst mogelijke verpakking. Meestal naar verhouding het goedkoopst. Als ik iets lekkers zie met een 35%-sticker neem ik er vaak meer mee en gooi het in de vriezer, zoals met appeltaartjes. Maar ook met wokgroenten. Handig door de macaroni, spaghetti of nasi. Is er bijvoorbeeld een paprika met sticker, maar heb ik ‘m niet gelijk nodig? Dan snij ik ‘m in stukjes en vries ze in.”

Je zult dan wel een grote voorraadkast hebben.
“Valt mee. Soms verstop ik koekjes en chips in de wasdroger, zodat ik een zak voor de week erna heb en de andere in de voorraadkast. Die droger gebruik ik toch zelden.”

Hoeveel ben jij wekelijks kwijt aan boodschappen?
“Zo’n € 125. Dat is voor mijn man en twee zonen van 20 en 21.”

Netjes!
“Ik laat me gewoon niet zo snel verleiden in de winkel. Al heb ik wel ontdekt dat ik iets te veel geld uitgeef aan hartige snacks zoals kaas-ui broodjes en maisbroodjes. Die hartige dingen zijn gewoon zo lekker!”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek