Bonnetje: “De ene keer ben ik zuinig, soms geef ik veel te veel uit”

Loes (36) doet voor haar gezin van vier boodschappen voor zo’n € 150 per week. Daar is ze tevreden mee, maar ze laat zich soms wel verleiden door feestdagen specials.

Wat bedoel je met feestdagen specials?
“Alle dingen waar je een kapitaal voor betaalt, maar die altijd erg lekker zijn, haha. Bijvoorbeeld de speciale etenswaren rondom Kerstmis en Pasen. Ik bedoel, een zakje paaseitjes voor € 4 slaat natuurlijk nergens op. Maar het staat zo gezellig op tafel.”

Zijn er nog andere dingen waar je onnodig veel geld uitgeeft in de supermarkt?
“Ik ben iemand van uitersten. Ik kan ’s middags een Too Good To Go-box halen en de volgende dag bedenken dat ik een uitgebreid diner ga maken. Dan nodig ik familie uit en sla vervolgens voor € 100 extra boodschappen in. Mijn partner en ik houden van gezelligheid. Een wijntje, hapje en uitgebreid koken. Dat is mijn financiële valkuil.”

Gezellig toch! En slim, zo’n Too Good To Go-box.
“Ja, dat is mijn ultieme bespaartip. Ik ben fan.”

Hoe doe jij meestal boodschappen?
“Ik doe eens per week de ‘grote’ boodschappen. Ik maak een lijstje op volgorde van hoe ik mijn route loop in de winkel. Echt ideaal! Ik ben dan in totaal zo’n drie kwartier bezig. Daarnaast kom ik zeker nog één à twee keer in de supermarkt voor wat kleinere dingen, omdat ik dan toch liever een andere maaltijd maak.”

Ben je niet van de weekmenu’s?
“Nee, een heel weekmenu is niet voor mij weggelegd. Ik haal altijd een aantal basisgroenten in huis. Daar bedenk ik dan wat mee.”

Vertel eens iets over de boodschappenbon die je hebt geüpload.
“Dit zijn boodschappen voor een dag of vijf. Vlees haal ik altijd bij de biologische boer. Ik had nog flink wat fruit over van de vorige keer dus die dingen staan niet op het lijstje.”

Je spaart koopzegels, zo te zien.
“Ik had weer twee volle boekjes. Heerlijk om daar dan mee af te rekenen en met volle tassen de deur uit te lopen.”

Wat ga je maken op basis van dit bonnetje?
“Spaghetti. Indonesische rendang met rijst, snijboontjes en maiskoekjes. Bospeen, krieltjes en vis uit de diepvries. En risotto met pompoen en spinazie.”

Wat is jouw ultieme budgetrecept?
“Zelf pastasaus maken. Lekker van alles erin gooien en invriezen maar.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek