Bonnetje: “Ik vries producten die bijna over de datum zijn, thuis in”

Linda (41) en haar man hebben drie kinderen. Die eten een boel en moeten vaak ’s avonds trainen of naar een sportwedstrijd. Een weekmenu voor het avondeten is dan wel zo fijn.

Je hebt boodschappen besteld bij Albert Heijn. Doe je dat vaker?
“Nee! Dit was echt een uitzondering. Afgelopen week hadden mijn man en ik het heel druk op ons werk, daarom leek het ons wel handig om te bestellen. Dat bespaart toch weer tijd.”

Hoe lang ben je normaal gesproken bezig met boodschappen doen?
“Zo’n twee uur in totaal. Thuis bedenk ik een weekmenu en één keer per week koop ik alles wat ik daarvoor nodig heb. Al gaan we vaak nog wel een paar keer naar de winkel, voor wat kleine dingetjes. Brood koop ik de laatste tijd via Too Good To Go bij de EkoPlaza. En dat vries ik dan in. Dat is goedkoper.”

Let je goed op de prijzen van boodschappen?
“Ik let altijd op aanbiedingen en ben heel prijsbewust. Daardoor valt iedere prijsverhoging mij op. De boodschappen worden echt steeds duurder! Ik heb nu voor het eerst sperziebonen uit de vriezer gekocht, omdat ik de verse te duur vond. Vlees koop ik ook alleen in de aanbieding, en wanneer het afgeprijsd is omdat het niet zo lang meer houdbaar is en dat vries ik dan in. Daarom staat het niet op de bon – we eten wel vlees. Bij een goede aanbieding sla ik ook groots in. Nu staan er bijvoorbeeld zes potten pindakaas in de voorraadkast, want dat eten de kinderen veel. Verzorgingsproducten en wasmiddel en dat soort dingen, koop ik ook alleen in de aanbieding en dan het liefst 1+2, de 1+1 vind ik al niet meer zo aantrekkelijk.”

Hoeveel ben je wekelijks kwijt aan boodschappen?
“€ 175. Dat is voor ons gezin van vijf. Mijn man en ik hebben drie kinderen en die eten meer dan ik.”

Haha, dat horen we vaker.
“Snackgroente en fruit zijn bijvoorbeeld niet aan te slepen. Ik denk dat er wel 5 kilo snackgroente en 7 kilo fruit doorheen gaat per week.”

Maak je de weekmenu’s ook omdat het geld scheelt?
“Ja en nee. Het geeft ook rust in een groot gezin, met veel sportwedstrijden en trainingen van de kinderen. Ik kook trouwens ook vaak in bulk en vries dat in. Zoals spaghetti, chili con carne en rendang. Zo grijp ik nooit mis en heb ik altijd een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan.”

Wat staat er deze week op het menu?
“Rendang met sperziebonen en rijst. Snijboontjes met aardappelkroketjes. Andijviestamppot. En risotto met groene asperges.”

Laat je je weleens verleiden in de winkel?
“Bijna nooit. Misschien alleen door croissants voor de kinderen.”

Heb je nog een laatste budgettip?
“Eet met het seizoen. Aardbeien eet ik buiten het seizoen niet. Dan zijn ze schreeuwend duur en hebben bovendien geen smaak. Mee-eten met het seizoen zorgt voor goedkoper, lekkerder én duurzamere boodschappen.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop