Bonnetje: “Ik kocht zestig pakken plantaardige melk in de aanbieding”

Lesley (35) maakt deze week nasi voor haarzelf, haar man en twee kinderen. Lekker goedkoop én makkelijk. Daarom staat het regelmatig op het menu.

Jullie houden wel van nasi of niet?
“Haha, ja dat is mijn ultieme budgetrecept. Het staat één keer per twee weken op het menu. Inmiddels vinden de kinderen het ook erg lekker.”

Wat heb je nog meer voor boodschappen gehaald?
“Deze bon is van Lidl en is van onze weekboodschappen. Ik haal één keer per week voor minimaal vijf avonden in de week eten. Ik heb gemerkt dat als ik voor meer avonden haal, ik vaak over hou. Als het voor vijf dagen is, hebben we altijd ergens wel wat van over en dat eten we dan op een van de andere dagen. Mocht er niets over zijn, zitten er nog genoeg kliekjes in de vriezer.”

Gooi je nooit iets weg?
“Nauwelijks, want ik houd rekening met slimme combinaties als ik het weekmenu maak. Als ik ergens bijvoorbeeld een halve courgette voor nodig heb, verzin ik nog een ander gerecht waar ook courgette in zit.”

Slim! Hoe bedenk je verder het weekmenu?
“Als ik in de Lidl ben, kijk ik wat in de aanbieding is en welke gerechten ik ermee kan maken.”

Wat staat er behalve nasi nog meer op het menu deze week?
“Stamppot boerenkool met spekjes en worst. Pastaschotel met prei, courgette en spekjes. Broccoli, rijst, zalm en vissticks voor de kids. Champignonsoep. En aardappeltjes, chipolata worstjes en snijbonen.”

Hoeveel tijd ben je meestal kwijt aan boodschappen doen?
“Eén uurtje per week ongeveer. Ik ga zo min mogelijk naar de supermarkt, dat scheelt enorm in de kosten, want dan koop je toch minder.”

Wat is jullie boodschappenbudget?
“€ 115. Dat is voor twee volwassenen en twee kindjes. We moeten rekening houden met koemelkallergie en nog wat andere allergieën. Mijn zoontje drinkt bijvoorbeeld Alpro groeimelk die kost bijna € 3 per pak. Hij drinkt daar ook vier pakken per week van, dus dat tikt erg aan. Ik vind veganproducten soms zo duur. Gelukkig zijn ze tegenwoordig af en toe in de aanbieding.”

Wat is jouw ultieme bespaartip?
“Ik koop tegenwoordig producten die wat langer houdbaar zijn. En als die producten in de aanbieding zijn, sla ik groot in. De melk van mijn zoontje was bijvoorbeeld laatst 1+1 gratis. Dat gebeurt niet vaak, dus ik heb gelijk zestig pakken besteld. Ze kunnen buiten de koelkast bewaard worden, dus ze liggen in de garage. En ze zijn tot september goed, dus dat komt voor die tijd wel op. Andere tip: huismerken. Voorheen dronken wij altijd Coca-Cola, maar sinds de enorme prijsstijgingen zijn we over op Lidl cola. Het scheelt enorm.”

Waardoor laat je je verleiden in de winkel?
“Aanbiedingen. Soms zijn ze helemaal niet zo goed als ze lijken. Dus daar probeer ik echt goed op te letten.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop