Bonnetje: “Zondag is bij ons standaard restjesdag”

Leanne (35), haar man en hun twee zoontjes (3 en 4 jaar) verslinden kilo’s aan groente en fruit. Duur grapje? Welnee! Het gezin eet voor € 100 per week, dankzij slim inkopen en koken − én de wekelijkse restjesdag. Spiek mee op hun kassabon.

Hoe doe jij boodschappen?
“Vooraf maken we een weekmenu op basis van de aanbiedingen. In het weekend of op maandag doe ik boodschappen voor de hele week. Ik probeer niet af te wijken van mijn lijstje, zo houd ik de financiën onder controle. Ik vind het een sport om weekboodschappen te doen voor € 70 tot € 80. Meestal ga ik nog één keer terug voor kleine dingen, zoals fruit. Kaas halen we altijd op de markt op zaterdag. Vaak nemen we dan ook broodjes mee. Alles bij elkaar zijn we zo’n € 100 per week kwijt.”

Wat eten jullie dan zoal?
“Nu had ik gratis witlof, gespaard met de Lidl-app. Dus dat wordt witlofsalade met appel, rozijnen, noten en een gekookt eitje. Verder eten we vega pad thai met kool, wortel en paprika. De tofu en noodles heb ik nog. Verder staat er pasta pesto met tomaatjes op het menu. Mijn man maakt zelf pesto van rucola, noten en kaas.”

Lekker zeg, en met veel groente zo te horen. Lusten de kinderen dat ook graag?
“Juist! De jongens eten al behoorlijk veel. Ook fruit en snoeptomaatjes zijn niet aan te slepen. Daarvoor moet ik soms terug naar de supermarkt.”

Wat is jouw ultieme budgetrecept?
“Hartige taart van restjes! Supersimpel: bedek een taartvorm met bladerdeeg, bak je restjes met spinazieblokjes uit de vriezer in een wok en roer daar eieren en kaas door. Giet het mengsel in de taartvorm en bak de restjes-taart een uurtje in de oven. De jongens vinden ‘m fantastisch. Bladerdeeg en spinazie liggen standaard in mijn vriezer. Zondag is bij ons altijd restjesdag. Daar houden we in ons weekmenu al rekening mee.”

Wat een creatieve vondst. Heb je meer bespaartips?
“Investeer in een grote vriezer. Zo kun je meer kopen: bijvoorbeeld een hele witte of rode kool. Daar maak je een grote pan vol van, die je in porties invriest. Daarmee heb je altijd iets achter de hand en de maaltijden zijn per persoon veel goedkoper. Ook koop ik regelmatig afgeprijsde zakjes gesneden groenten en gooi die zo in de vriezer. Wat ook de vriezer in gaat, is brood. Het liefst koop ik brood van een dag oud voor € 0,25.”

Zijn er ook dingen waar je onnodig veel geld aan uitgeeft in de supermarkt?
“Die bakken bij Lidl met leuke of handige spulletjes erin zijn erg verleidelijk. Regelmatig belandt er iets in mijn kar: spullen voor de kinderen of gereedschap bijvoorbeeld.”

En val je ook weleens met je neus in de snacks? Je bonnetje ziet er wel héél gezond uit.
“Lidl heeft heerlijke paprika-rijstwafels. De jongens vinden ze lekker, maar ikzelf ook. Ik zeg dan dat die rijstwafels beter zijn dan chips, maar ik knaag zo een half pak weg. Dat is dan ook weer niet heel voedzaam natuurlijk.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!