Bonnetje: “Thuis heb ik een halve supermarkt aan voorraad”

Aanbiedingen zijn bij Kristel (39) niet veilig. Ziet ze een goede actie, slaat ze gelijk groot in. Ze werkt in een supermarkt, maar bouwt thuis ook al een aardige reserve in haar voorraadkast.

Dus… je hebt een eigen supermarkt thuis. Vertel!
“Ja, dat klopt. Ik ben gevoelig voor aanbiedingen. Zeker als het producten zijn die ik toch al gebruik. Zo staat er voor de komende drie weken genoeg zoet beleg in de voorraadkast. Laatst was een pak drinken, die we normaal ook kopen, in de aanbieding voor € 1, normaal € 2,25. Tsja, dan gaan er acht mee naar huis. En mijn wasmiddel was 1+1 gratis, dan koop ik er vier. Hierdoor heb ik zo ongeveer een halve supermarkt aan voorraad thuis.”

Hoeveel geld ben je dan wekelijks kwijt aan boodschappen?
“Ik ben niet consequent wat betreft het boodschappenbudget. De ene week is het € 200 en de andere week € 100. Het verschil in budget heeft te maken met de acties. Als er goede aanbiedingen zijn voor mijn ‘thuis supermarkt’ sla ik groot in. Vlees haal ik vaak in grootverpakkingen. Die deel ik thuis op in porties. Scheelt best veel geld.”

Voor wie doe je allemaal boodschappen?
“Mijn man, twee kinderen (9 en 2) en mezelf. Soms eten mensen ook spontaan mee, daar verzinnen we dan wel wat voor. Er is altijd wel genoeg eten in huis.”

Hoe doe jij de boodschappen?
“Ik bestel online boodschappen, die ik vervolgens ophaal bij de supermarkt. Ik heb een hekel aan wachten totdat de boodschappen bezorgd worden. Om te bepalen wat ik ga bestellen, maak ik een weekmenu. Ik voeg eerst alle producten voor het weekmenu toe, daarna de wekelijkse producten zoals fruit, zuivel en drinken. En uiteraard daarna nog de aanbiedingen.”

Heb je minder last van verleidingen als je online boodschappen doet?

“Ja, daarom doe ik mijn boodschappen online. Het scheelt echt veel geld. Ik kan me namelijk door van alles in de winkel laten verleiden. En het nadeel is ook: ik werk in een supermarkt. Dus ik zie altijd nieuwe producten voorbij komen.”

Geef je ook ergens te veel geld aan uit?

Borrelhapjes! Doordat we af en toe gezellig met z’n allen zitten, ben ik geneigd om ervoor te zorgen dat er ook wat in huis is voor een borrel. Ik sla dan in voor 6-8 personen. Terwijl het geen zekerheid is dat het daadwerkelijk op gaat. Er zijn ook weken dat we niet spontaan bij elkaar zitten.”

Je hebt een boodschappenbon geüpload. Vertel daar eens wat over.

“We hebben net een verjaardag gehad, dus de kast vol lekkers is behoorlijk leeg. Ik heb de kast weer goed aangevuld. Ik heb nu ook een weekmenu gemaakt en aan de hand daarvan de boodschappen besteld. Deze week was ik wat vergeten in mijn bestelling. Dus dat heb ik eerst gehaald in de winkel, zo kon ik meteen de statiegeldflessen inleveren. Daarna haal ik de boodschappen op.”

Wat ga je allemaal maken op basis van dit bonnetje?

“Rijst met broccoli, bosui, ketjap en kipfilet. We kijken Formule 1, dan eten we een borrelhap met stokbrood, ei, tonijn en andere dingen die ik nog in huis heb. Verder maak ik sperziebonen met gehaktbal en aardappel, macaroni, rundvlees met spinazie en aardappel. En als laatste nasi goreng met hamblokjes en ei. We eten deze week een keer bij vrienden.”

Tot slot: Wat is jouw ultieme bespaartip voor de boodschappen?

“Let goed op de actie. Soms zijn ze echt niet beter dan een grootverpakking van een product. Check de liter- en kiloprijzen. Bereken deze terug naar het formaat dat je wilt kopen. Zo weet je of het een goede aanbieding is of niet.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’