Karin (41) en haar gezin (man en twee jongens van 6 en 8 jaar) merken weinig van de inflatie. Ze hebben nog steeds hetzelfde boodschappenbudget. En dat terwijl ze veganistisch en glutenvrij eten.
Wat netjes dat jullie nog hetzelfde boodschappenbudget hebben!
“Ik geef per week € 120 uit aan boodschappen bij Albert Heijn. Je kunt daar prima goedkoop boodschappen doen. En dankzij de koopzegels spaar ik ook een mooi bedrag bij elkaar.”
Hoe zorg je dat je binnen het budget blijft?
“Er zijn heel vaak mooie aanbiedingen, dan sla ik groots in. Ik ben ook dol op de 35%-sticker, op producten die bijna over de datum zijn. En ik kijk altijd naar de deals in de Bonus Box. Dat zijn vaak producten die wij sowieso elke week kopen. Frisdrank en alcohol kopen we nooit. Daardoor merk ik gelukkig nog niet heel veel van de hoge inflatie.”
Wat zijn je andere bespaartips?
“Pas wat je eet aan op de aanbiedingen. En koop groente en fruit in het seizoen, dat scheelt ook aardig. Als ik groenten over heb, maak ik vaak curry. Je kunt eigenlijk alle groenten wel in de saus doen. Curry is mijn ultieme budgetgerecht.”
Is veganistisch en glutenvrij eten niet duur?
“Sommige speciale producten zijn best prijzig, zoals vegan pesto of glutenvrij brood. Verder hoeft het echt niet veel duurder te zijn.”
Waardoor laat je je verleiden in de supermarkt?
“Meestal ga ik alleen en laat ik me niet snel verleiden gelukkig. Soms willen de kinderen mee, dan krijgen ze weleens een tijdschrift. Van Lego of Minecraft. Die zijn eigenlijk hartstikke duur!”
Hoeveel tijd ben je kwijt aan boodschappen doen?
“Een half uur. Maar ik ga wel drie keer per week.”
Wat ga je maken op basis van dit bonnetje?
“Pasta bolognese, chili sin carne en pompoensoep.”