Bonnetje: “Wanneer je in een camper woont, moet je écht anders boodschappen doen”

Jolien (34) reist samen met haar man en hond rond in een camper. Dat vraagt om een speciale manier van boodschappen doen. Ze gaan steeds naar andere supermarkten en kunnen niet te veel in één keer kopen.

Wat leuk dat jullie een reis maken met jullie camper! Dat lijkt me wel ingewikkeld qua koken en boodschappen doen, of valt dat mee?
“Ik maak een boodschappenlijstje op basis van wat we nog op voorraad hebben. Dus hebben we pasta, rijst en aardappelen? Dan zoek ik op verschillende sites naar recepten met deze ingrediënten. Maar we kunnen inderdaad niet enorm groot inslaan. We doen daarom ongeveer twee keer per week boodschappen.”

Jullie zijn nu naar de Lidl geweest, die heb je natuurlijk in veel landen.
“Klopt! Al was ik liever naar de Vomar gegaan, want daar zijn de bananen goedkoper, haha. Qua winkel zijn we echt afhankelijk van waar we zijn. Nu zijn we een paar maanden in Nederland, dus ga ik regelmatig naar goedkopere supermarkten.”

Gaan jullie iets maken met die bananen of zijn ze gewoon voor uit het vuistje?
“Grappig dat je dat vraagt! Mijn man en ik eten iedere ochtend een goedgevulde smoothie met bananen, dus die staan altijd wel op onze bonnetjes.”

En jullie gaan wraps eten deze week, denk ik?
“Klopt. Wraps met spinazie, taugé, paprika en falafel. Ik heb gisteren een Too Good to Go-pakketje gehaald bij de groenteboer. De groente hoefde ik nu dus niet te halen.”

Slim, die Too Good To Go-pakketjes. Doen jullie dat vaker?
“Ja, dat kan zelfs in het buitenland! Maar ik moet wel goed opletten wat er precies in zit. Een broodpakket is alleen handig als je een grote diepvries hebt, wij hebben maar een klein vriesvakje. Oh en één keer had ik een pakket besteld en ben ik vergeten op te halen, nou dat is echt zonde van het geld natuurlijk.”

Hoe lang doen jullie over het boodschappen doen?
“Een uurtje, denk ik. Soms langer. Ik vind het leuk om te kijken wat de supermarkt allemaal voor producten heeft, zeker in het buitenland.”

Ga je alleen of samen met je man?
“Meestal alleen, omdat mijn man nogal geneigd is ongezondere producten in te slaan. Maar hij eet wel zuivel en soms vis. Ik ben vegetariër, dus soms is het toch handig als hij mee gaat.”

Jullie eten geen vlees? Ik zie wel kip op het bonnetje.
“Haha, dat is voor de hond! Zij is ziek, dus we geven haar gekookte kip met rijst. Normaal krijgt ze goede brokken van de dierenspeciaalzaak. Ik koop inderdaad nauwelijks vlees, dus ik schrok wel van de prijs.”

Hoeveel zijn jullie gemiddeld kwijt aan boodschappen per week?
“Zo’n € 120. Ik koop niet veel onnodige dingen, dus dat scheelt. Nou ja, soms kan ik me laten verleiden door dingen als hennepzaad of cacao nibs voor in onze smoothies. En de non-food items zijn ook interessant, zeker in het buitenland.”

Heb je tot slot nog een budgettip?
“Soep! Ik maak vaak een grote pan, daar kunnen we dan twee avonden van eten, of een keer van lunchen. En je kunt eindeloos variëren.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop