Bonnetje: “Voor €50 per week eten we lekker én gezond”

Jet (26) en haar verloofde eten volop groenten, fruit, zuivel, vlees, maar ook lekkers als chips en chocola. En toch redden ze het met € 50 per week aan boodschappen.

Wat is jouw geheim?
“Goede aanbiedingen inslaan. Kost de volkorenpasta € 1 of minder? Dan haal ik gelijk vier pakken. Met melk net zo. Bovendien koop ik B-merken. We hebben een grote apothekerskast in de keuken en drie diepvriezers met elf lades in totaal. Daar gaat veel vlees en brood in. Op zaterdagochtend koop ik brood van de vorige dag bij Jumbo of Albert Heijn. Daar betaal ik vaak maar € 0,50 per brood voor.”

Scoor je al die aanbiedingen bij verschillende winkels?
“Ja. Dirk vind ik erg prettig qua aanbiedingen. Bij Jumbo en Albert Heijn staat in de ochtend een afprijsbak. Voor groenten en fruit ga ik vaak naar Lidl. Kip, tomatenpuree, kruiden en eieren koop ik bij de Turkse supermarkt. Voor tien kilo kip betaal ik € 45, die snijd ik in blokjes en doe ik per portie in de diepvries. Voor dertig eieren betaal ik € 5, kruiden scoor ik in potten van 250 gram voor zo’n € 4 per stuk. Voor een blik tomatenpuree van 800 gram betaal ik € 1,50.”

Dat klinkt als megaveel voordeel! Ben je op deze manier niet heel veel tijd kwijt?
“Dat valt mee. Zo’n half uur met het checken van aanbiedingen, het maken van een eetplanning voor de hele week en het bekijken van de voorraad. De boodschappen zelf doe ik in anderhalf uur. Gelukkig zitten Jumbo, Albert Heijn en de DekaMarkt op loopafstand. Lidl, Dirk en Aldi zitten iets verder, maar dicht bij elkaar. De Turkse supermarkt ligt op tien minuten fietsen.”

Deze week heb je je slag geslagen met courgettes, zie ik. Zes stuks!
“Daar word ik dus heel blij van: goedkope groenten en fruit. Vooral courgettes, die heb ik het liefst altijd op voorraad. Ik doe ze bijna overal door: de bami, lasagne, pasta, of ik bak een hele courgette in stukjes met olie. De smaak en structuur, mmm. Als je aan mijn vrienden vraagt: waar kun je Jet voor wakker maken? Dan roepen ze in koor: courgettes!”

Een courgette-verslaving, die horen we niet vaak. Wat ga je verder maken deze week?
“Lasagne uit de diepvries, met een lekker focaccia-broodje uit de aanbieding. Verder aardappels, iets van vlees uit de vriezer en rode kool. Met de kookroom ga ik kip kerrie maken − uiteraard zelf, zonder pakjes of zakjes. De rest van de ingrediënten heb ik nog op voorraad. Als toetje nemen we altijd kwark met fruit, hagelslag en pecannoten.”

Klinkt lekker allemaal. Zijn er ook dingen waar je − ondanks je strakke boodschappenbudget − onnodig veel geld aan uitgeeft?
“Ik haal veel Crystal Clear van een B-merk: iedere week gaan er minimaal twee flessen doorheen. Chips en chocolade vind ik ook heerlijk, maar ik kan het nooit bij één stukje of handje houden. De reep of zak gaat vaak gelijk op. Daarom haal ik deze snacks alleen voor het weekend. Voor de rest haal ik eigenlijk alleen wat we echt gaan gebruiken die week.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Download GRATIS ons zomerboek