Bonnetje: “Ik ben vaak €200 kwijt aan boodschappen, dat vind ik wel veel”

Iris (47) wil het helemaal anders gaan doen. Vaak is ze meer dan € 200 per week kwijt aan boodschappen, maar dat is veel te veel, vindt ze. Daarom probeert ze nu weekmenu’s.

Je wilt het boodschappenbudget omlaag krijgen. Wat goed!
“Ja, dat is ook wel nodig. Deze bon is het resultaat van een eerste probeersel. Voorheen maakte ik alleen een lijstje van de dingen die op waren. De rest verzon ik in de winkel. Maar nu heb ik vooraf een weekmenu gemaakt. Voor ontbijt, lunch en avondeten. En op basis van dat menu heb ik de boodschappen gedaan.”

Zo te zien is het gelukt om onder de € 200 uit te komen
“Ik zit inderdaad onder € 200, zelfs mét koopzegels. Ik ben best trots op dit eerste resultaat.”

Voor wie doe je boodschappen?
“Voor mijn partner en mezelf, en onze twee hondjes.”

Toch nog best een hoop geld, toch? Voor twee personen?
“Ja, klopt. Maar ik mag niet alles eten, ik heb namelijk een vorm van reuma die zich vooral in het ruggenmerg bevindt en lipoedeem verstoring in mijn vethuishouding. We eten daarom voornamelijk keto carnivoor. Dit houdt onder meer in dat we vrijwel geen koolhydraten eten. Daarnaast eet ik geen producten waar suiker in zit. Mijn dagelijkse voeding bestaat voornamelijk uit vlees, zuivel en noten. En vooral vlees is gewoon duur.”

Hoeveel tijd ben je kwijt aan boodschappen doen?
“Met het maken van een weekmenu erbij, ongeveer 2,5 uur. Dat is ook inclusief reistijd.”

Waardoor laat je je verleiden in de winkel?
“Snuisterijen, zoals servies. Dat is bij mij niet veilig. En ik geef soms onnodig geld uit aan extra producten. Ik heb er een hekel aan om in mijn voorraadkast mis te grijpen, omdat iets op blijkt te zijn.”

Wat ga je maken op basis van dit bonnetje?
“Onder meer witte vis met gamba’s in kokossaus en pulled chicken met zelfgemaakte knoflooksaus. Heerlijk! Zuurkool omelet is ook een aanrader. Even de kook over de zuurkool. Vijf eieren kloppen in een beslagkom met een paar lepels zuivelspread. Rookworst in stukjes erdoor. Zuurkool erbij, op smaak brengen met peper en zout. En dan alles in een koekenpan bakken.”

Let je ook veel op aanbiedingen?
“Zoveel mogelijk. Laatst dacht ik slim te zijn om bij verschillende winkels boodschappen te doen. Bij elke winkel was weer wat anders in de aanbieding. Of het was er gewoon goedkoper. Eindstand? Ik was uiteindelijk toch meer geld kwijt en was nog dingen vergeten. Kon ik daarna weer terug. Boodschappen doen bij meerdere winkels werkt voor mij gewoon niet.”

Ga je wel door met de weekmenu’s?
“Ja, ik denk het wel! Daar ben ik pas net mee begonnen en ik bespaar daar nu al geld mee. Dus ik denk dat het een slimme strategie is.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop