Bonnetje: “Mijn man houdt mij in toom in de winkel”

De pubers van Ingeborg (37) eten niet graag eten dat elkaar aanraakt op het bord. Dat maakt het weekmenu samenstellen en binnen het budget van € 175 blijven soms uitdagend. Of zou het toch door haar lekkere trek komen?

Wat bedoel je met eten dat elkaar aanraakt?
“Nou, dat het door elkaar zit al. Ze willen niet dat de ingrediënten elkaar aanraken op bord. Dan vallen er al heel veel dingen af. Al maak ik sommige dingen wel gewoon hoor, maar toch wel minder dan ik zou willen, omdat ik weet dat zij het niet fijn vinden.”

Knap dat je daar rekening mee houdt! Wat ga je deze week bijvoorbeeld maken, op basis van dit bonnetje?
“Onder andere pannenkoeken met kaas, kippenpootjes met aardappelkroketten en spinazie en schnitzel met doperwten en aardappelen.

Ik werk vaak tot 18:30 uur en rond 19:00 uur thuis. Ik ga dan niet uitgebreid koken, dan wordt het te laat. Dus dan kies ik voor iets makkelijks. Maar op dinsdag ben ik thuis, dan maak ik bijvoorbeeld zelf lekkere gehaktballen en neem ik er de tijd voor.”

Wat heb je nog meer voor lekkers gekocht?
“Haha, ik heb een boterkoekje gekocht, dat doe ik anders nooit. Echt niet, hoor! Brood had ik nog genoeg. Chips en cola, van het huismerk, koop ik op vrijdag. Die dingen eten we alleen in het weekend en als ik ze op maandag haal, zijn ze op vrijdag op.”

Hoe doe je boodschappen?
“Ik maak op zondag een lijstje met wat we willen gaan eten. Ik pak de folder erbij en kijk in de diepvries wat we nog hebben liggen. Kunnen we dat gebruiken deze week? Dan kijk ik naar de aanbiedingen. Gaan we daar iets van eten ’s avonds? Door ons weekmenu op de aanbiedingen aan te passen, besparen we echt veel geld. Op maandagavond gaan mijn man en ik samen boodschappen doen. Hij houdt mij in toom, want ik denk al gauw: oh ja, dat kan nog even erbij.”

Haha, wat een goede rolverdeling!
“Nou, soms ga ik gedurende de week nog terug naar de winkel, om het tóch te kopen. Erg hè?”

Dus je gaat meerdere keren per week naar de supermarkt?
“Ja, dit zijn boodschappen voor ongeveer driekwart van de week, dus nog niet alles. Ik vind het fijn om een beetje speling te hebben voor als dingen toch anders lopen op het werk. Of als ik geen zin heb om te koken. Dan schuiven we een beetje met de weekplanning.”

Hoeveel geef je uit aan boodschappen?
“We geven € 175 per week uit en zijn met ons gezin. Twee pubers van 14 en 15, een dochter van 10 jaar, mijn man van 39 en ik. Er eet ook vaak een vriendje mee. En dan hebben we ook nog twee honden en drie katten. Pff, wat een druk huis, als ik het zo zeg!”

Waar geef je onnodig veel geld aan uit in de supermarkt en waarom?
Koffiebonen, die vind ik erg duur, maar dit zijn de lekkerste dus die gunnen we onszelf. We kunnen ook nog wel besparen op koekjes die de kinderen mee naar school nemen. Maar we kopen dan toch de koekjes die ze het lekkerst vinden.”

Waardoor laat je je verleiden in de winkel?
“Lekkere dingetjes, zeker op vrijdag. Dan gaan alle remmen los. Gelukkig gebruiken we een weekbudget, maar mocht daar nog wat van over zijn, dan jaag ik dat er op vrijdag zo doorheen. Maar goed, op is op.”

Heb je nog een budgetrecept?
“Kip zelf kruiden en dan in een wrap met sla en kaas en ui. Je kan het relatief goedkoop kopen, op de kip na, en iedereen kan er genoeg van eten. Oh! En verse friet in de Airfryer, daar kan de patatboer – qua geld en smaak – niet tegen op!”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

Ontvang vanaf maandag GRATIS 7-daagse challenge ‘Voorjaarsschoonmaak’