Bonnetje: “Als het broodbeleg op is, wachten de kinderen maar tot ik weer boodschappen doe”

Germieke (37) kijkt nooit naar de aanbiedingsfolders. Ze volgt namelijk een dieet en kookt precies wat er in haar dieetboek met weekmenu’s staat. Duur? Valt mee hoor, voor haar gezin is ze € 125 per week kwijt.

Vertel eens, hoe doe jij boodschappen?
“Ik ga van tevoren zitten met mijn dieetboek en kijk wat we de komende week gaan eten en wat daarvoor nodig is. In dat boek staan handige weekmenu’s. Daarna maak ik een gestructureerd lijstje. Ik zet dus bijvoorbeeld alle groente bij elkaar en de zuivel bij elkaar. Dat is makkelijker in de winkel. Ik loop eigenlijk altijd dezelfde route en ga naar één winkel. Ik weet daarom precies waar alles staat en ik ben er zo doorheen.”

Hoe lang ben je bezig met boodschappen doen?
“Inclusief het lijstje maken en alles opruimen zo’n twee uurtjes. De winkel is 20 minuten rijden. En in de winkel zelf ben ik vaak binnen driekwartier klaar. Ik ben snel en doeltreffend, al zeg ik het zelf.”

Volgt je hele gezin het dieet?
“Nou, vooral mijn man. Hij heeft twee jaar geleden een bypass operatie gehad en sinds die tijd volgt hij een bepaald dieet. Dat zorgt ervoor dat hij in een betere lichamelijke conditie blijft. Maar mijn zoon van 11 en dochter van 8 jaar en ik eten gewoon mee natuurlijk. De kinderen hebben door alle nieuwe recepten ook geleerd om anders te eten. Voorheen was het toch vaak een AVG-tje. De eerste maanden was dat even wennen, maar nu gaat het heel goed. Al valt niet alles in de smaak, maar dat houd je toch.”

Als je niet op de aanbiedingen let, hoe zorg je dan dat het niet de spuigaten uitloopt financieel?
“Het helpt om twee of drie keer per week geen vlees te eten. Ook hanteren we de op-is-op regel. Als het broodbeleg bijvoorbeeld op is, hebben de kinderen pech. Dan moeten ze wachten tot de volgende keer dat ik boodschappen ga doen. Hierdoor weten ze dat ze geen dikke klodders chocopasta op brood moeten smeren en geen twee plakken worst moeten gebruiken.”

Laat je je nooit verleiden in de winkel?
“Soms door chocolade en chips. Ik vind dat zo lekker! Maar daarom ren ik altijd langs die schappen, haha. Op dit bonnetje staat trouwens iets dat we zelden kopen. Cola! Ik had dit gekocht, omdat we buikgriep hadden. Cola is dan onmisbaar.”

Welk gerecht ga je maken op basis van dit bonnetje?
“Je zou niet verwachten dat dit in een gezond dieetboek staat, maar: een nachoschotel! Groot succes bij de kinderen. Door ingrediënten af te wegen voor mijn man blijft er voor ons genoeg over om mee te smullen.”

Heb je nog een laatste budgettip?
“Een heel goedkoop recept is pasta met verse spinazie, kookroom en spekjes. Die spekjes kun je ook weglaten trouwens als je vegetarisch eet. Ook nog goedkoper!”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop