Bonnetje: ‘Door op zondagavond boodschappen te doen bespaar ik flink op vlees en vis’

De ultieme bespaartip van Evelien (23)? Boodschappen doen op zondagavond. Ook rijdt ze geregeld een stukje om, naar Duitsland.

Vertel, waarom is boodschappen doen op zondagavond zo slim?
“Op vlees en vis bespaar ik vaak 30%. Er zit dan geregeld een kortingssticker op, omdat het tegen de houdbaarheidsdatum aan zit. Ik vind dat niet erg, want ik vries het thuis gewoon meteen in. Mijn vriend vraagt altijd hoeveel ik heb bespaard als ik terugkom van de supermarkt, want daar vertel ik altijd enthousiast over.”

Maak je dan vooraf een lijstje of kijk je in de winkel waar zo’n sticker op zit?
“Een combinatie. Ik maak ieder weekend een boodschappenlijstje, zodra de nieuwe folders binnen zijn. Zo kan ik zien wat deze week in de aanbieding is, maar ook volgende week. Als iets vanaf maandag goedkoper is, haal ik het natuurlijk niet die zondagavond, maar wacht ik nog een weekje. Ik haal bijna alles bij de Lidl, maar de Albert Heijn, Aldi en Jumbo zijn ook dichtbij. Als ik iets nodig heb wat ze bij de Lidl niet hebben, ga ik daarheen. En als het daar in de aanbieding is, sla ik meteen groot in.”

En je gaat ook wel eens naar Duitsland voor boodschappen, is het daar veel goedkoper?
“Ja! Er zijn ook vaak betere aanbiedingen. We wonen een halfuurtje van Hoogezand vandaan, dus we gaan best vaak even de grens over. Dan horen we dat de tank bijna leeg is en gaan we meteen langs het benzinestation. Dat scheelt soms zo € 100. Maar ook kattenvoer en alcohol zijn goedkoper in Duitsland.

Hoeveel geld geef je per week uit aan boodschappen?
“Gemiddeld € 75. Sinds we minderen met frisdrank geven we een stuk minder uit in de supermarkt. Bij de Jumbo en Albert Heijn geef ik iets meer uit, maar dat komt ook door de koopzegels. Omdat ik daar niet vaak heen ga, duurt het even voor de spaarkaarten vol zijn, maar het is ook weer lekker om daar de boodschappen van te kunnen betalen.

Netjes hoor! Laat je je nooit verleiden in de supermarkt?
“Wel eens door koekjes en snoep. Daarom doe ik nooit meer boodschappen voor het avondeten, maar altijd daarna, dan kan ik me beter inhouden. Maar verder geef ik eigenlijk niet onnodig geld uit in de supermarkt. In de Action wel, haha. Dan kom ik altijd met meer thuis dan gepland.

Voor wie doe je allemaal boodschappen, met hoeveel zijn jullie thuis?
“Voor mijzelf, mijn vriend en mijn bonusdochter van acht. Zij is om het weekend bij ons. En we hebben ook twee katten.”

Wat ga je maken met het eten van dit bonnetje?
“Aardappelen met spinazie en speklap; burritos; hachee; pasta met zalm, pesto en spinazie; beef Shanghai en nasi. Er staan trouwens ook brood en kwark op het bonnetje, want daar ontbijten en lunchen we altijd mee.”

Heb je nog een laatste bespaartip?
“Douwe Egberts-punten sparen! Op mijn oude werk werden ze weggegooid waardoor ik ze altijd meenam. Ook van familie en vrienden krijg ik ze. Geen idee waarom ze die weggeven, want je kunt sparen voor gratis koffie. Door hen kan ik nog achtentwintig gratis zakken halen!”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop