Bonnetje: “Ik geef onnodig veel geld uit aan snoep en chips”

Denise (27) komt bijna nooit meer in de supermarkt. Ze doet namelijk één keer per week online boodschappen. Dat blijkt ook een stuk gezonder, want ze is een echte snoeperd.

Waarom doe je online boodschappen?
“Zo kom ik minder snel in de verleiding om snoep of chips te kopen. Eerst ging ik met mijn zoontje altijd naar de supermarkt, hier kwam ik vaak in de verleiding en was ik meestal twee uur per week kwijt aan boodschappen doen. Die tijd besteed ik liever aan andere dingen.”

Hoe lang ben je nu dan bezig?
“Nog geen uur.”

Waar let je op tijdens het bestellen?
“Ik probeer alle kleuren van de regenboog te eten qua groente, en in het weekend iets makkelijks omdat we dan niet vaak zin hebben om uitgebreid te koken. Zo kom je ook niet in de verleiding om te bestellen. Verder kijk ik altijd of iets in de aanbieding is wat ik nodig heb. Waarom te veel betalen voor hetzelfde als dat niet hoeft?”

Dat vinden wij nou ook! Heb je handige trucjes om niet te veel uit te geven?
“Maak weekmenu’s, laat je niet door iedere aanbieding verleiden. Ik vind de 1+1 gratis en 50% korting aanbieding altijd super. Maar koop een aanbieding pas als je er echt wat aan hebt. Check ook altijd even je koelkast, vriezer en voorraadkast. Zo voorkom je dat je extra spullen koopt die je al hebt.”

Wat is jouw ultieme budgetrecept?
Stampot! Je kunt dit makkelijk invriezen en daarna even opbakken. En zo klaar. Hutspot is mijn favoriete stamppot.”

Hoeveel geef je gemiddeld uit aan boodschappen?
“€ 130 per week. We zijn thuis met z’n drieën: mijn man, zoontje en ik. En onze drie katten trouwens.”

Geef je weleens onnodig veel geld uit?
“Toch wel aan snoep en chips, zeker als die tijd van de maand er weer aankomt. Dan bestel ik ineens toastjes, borrelhapjes, chips en nootjes. En dit is dan echt niet nodig. Vooral omdat ik thuis altijd wel een voorraadje heb.”

Wat ga je deze week koken?
“Snijbonen met krieltjes en een hamburger. Patat, dit had ik nog in huis. Zaterdag eten we kipshoarma met een pita broodje. Op zondag eten we een salade met biefstuk die ik gekregen heb en die zit in de vriezer. Verder nog: broccoli met aardappeltjes uit de vriezer en chipolata worstjes, bospeen met gekookte aardappels en een lekkerbek, en hutspot met chipolata worstjes.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop