Bonnetje: “Ik viel 14 kilo af maar betaal nu wel € 175 per week aan boodschappen”

David (44) is de afgelopen tijd flink wat kilo’s kwijtgeraakt. Hij is onder andere gezonder gaan eten. Dat betekent wel dat hij aardig wat geld uitgeeft aan groente en fruit.

Dat is een kort bonnetje!
“Mijn vriendin Linda en ik doen niet aan weekboodschappen. We gaan om de dag naar de supermarkt en groenteboer. Dan kopen we eten voor twee dagen. We hebben thuis een kleine koelkast, dus daar past niet zoveel in.”

Hoe pakken jullie het boodschappen doen aan?
“We bedenken in de supermarkt wat we de komende twee dagen willen eten voor ontbijt, lunch en diner. Het gebeurt ook regelmatig dat ik iets meer klaarmaak, en dat we daar dan een dag later weer van eten. Dat kan bij bepaalde gerechten prima. Ook gaan we één keer per week naar de kaasboer. Daar is de 30+ kaas toch het lekkerst.”

Hoeveel tijd zijn jullie daaraan kwijt?
“Wekelijks 2,5 uur. Ik vind dat reuze meevallen. We wonen vlakbij de winkels.”

Zijn jullie met z’n tweeën thuis?
“Ja, lekker overzichtelijk als het op koken aankomt, haha. We realiseren ons dat we een ruim weekbudget hebben. We hoeven dus nergens op te letten qua kosten. Al betekent dat niet dat we alles maar in de kar gooien.”

Wat is jullie budget dan?
“We geven gemiddeld € 175 per week uit aan boodschappen. Ik vrees daarom dat wij niet zulke goede bespaartips hebben. Wat we weleens doen: naar Oberhausen rijden en daar drogisterijproducten inslaan. Dat is in Duitsland een stuk goedkoper.”

Waar geef je veel geld aan uit in de supermarkt?
“Aan groente en fruit. We proberen iedere dag gezond te eten, en nemen liever een te dure verse bloemkool dan een potje groente. We laten ons ook weleens verleiden door lekkere dingen hoor. Door noten bijvoorbeeld, die liggen vaak in onze kar. En mijn vriendin is een zoetekauw, dus af en toe ook een reep Tony’s.”

Wat goed dat jullie zoveel groente en fruit eten!
“Dat is ook wel vanwege gezondheidsredenen. Ik heb mijn eetpatroon onwijs moeten aanpassen. Ik eet nauwelijks nog koolhydraten. In plaats daarvan minimaal 400 gram groente per dag, en een stukje vis of vlees. We proberen ook minimaal twee keer per week vegetarisch te eten. Verder heb ik suikerproducten in de ban gedaan. Dit heeft er onder andere toe geleid dat ik – ook door meer te bewegen – 14kg ben afgevallen!”

Wat gaan jullie maken op basis van dit bonnetje?
“Verse groentesoep met een broodje. Lekker makkelijk, en de tweede dag hoeven we het alleen maar op te warmen. We eten er nog een salade met mozzarella bij, maar daarvoor hadden we alles nog in huis, behalve de komkommer.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop