Bonnetje: “Ik doe bijna al mijn boodschappen op de markt, veel goedkoper”

Elke donderdag struint Corinne (45) een uurtje over de markt voor haar gezin van zes. Dat bespaart haar geld én het is beter voor het milieu. Ze vindt namelijk dat de supermarkt te veel plastic gebruikt.

Haal je alles op de markt? 
“Nee, niet alles, maar wel zoveel mogelijk. Op de markt koop ik: groente, fruit, kaas, boter, eieren, aardappels, snoep, noten en soms vlees of vis. Ik ben altijd trots als ik maar een paar dingen hoef te halen bij de supermarkt.”

Is de markt echt zoveel goedkoper?
“Ja, dat is mijn ultieme bespaartip. Laatst kocht ik een kilo pruimen, een grote bak blauwe bessen én een kilo boontjes voor € 6,50. Vorige week kocht ik een kilo aardbeien voor € 2,50 op de markt. Daar heb ik twee flinke potten jam van gemaakt. Ook heb ik citroenlimonade gemaakt toen ik twaalf citroenen kocht voor € 2. En de groente blijft veel langer vers! Je hoeft dus minder snel iets weg te gooien.”

Hoe vaak ga je nog naar de supermarkt?
“Een keer in de maand, meestal naar de Lidl. Daar koop ik dingen als: vegetarisch vlees, pakken bloem, yoghurt en flessen sinaasappelsap. Als er goede aanbiedingen zijn, sla ik flink in. Zoals deze week de Calvé mayonaise, daar neem ik dan drie potten van mee. Al kocht ik laatst 250 gram laurierblaadjes in de aanbieding. Dat was wat overdreven bleek achteraf, ik denk dat ik voor de rest van mijn leven geen laurier meer hoef te kopen, haha. Verder haal ik wijn en cola bij de Albert Heijn. Deze week moest ik ook een verrassingsmand voor mijn schoonvader samenstellen. Dus heb ik wat extra nootjes, drop en wijn gehaald.”

Waarom wil je zo min mogelijk naar de supermarkt?
“Ik was al het plastic daar zo zat. Eerst hadden we twee containers in twee weken vol met huishoudafval. Nu nauwelijks één container. We eten lekkerder en we zijn goedkoper uit. We zijn er nog niet en het kan waarschijnlijk nog goedkoper en milieuvriendelijker, maar het valt me allemaal heel erg mee!”

Waardoor laat je je verleiden tijdens het boodschappen doen? 
“Een portie kibbeling op de markt. Verder koop ik vrij veel nootjes, deze week iets meer dan normaal, omdat de kraam er volgende week niet staat. Maar ik koop bijvoorbeeld nooit chips of koekjes.” 

Welk gerechten ga je maken op basis van deze bonnetjes?
“Chili con carne, kip pilav, paprikasoep, nasi, en saus voor de spaghetti en pizza. Oh, en verder een worteltaart, omdat ik aanstaande zondag jarig ben. Ik probeer altijd onder de € 10 te blijven per maaltijd.”

Voor hoeveel personen kook je dan?
“Van maandag tot vrijdag met z’n vijven en in het weekend is mijn zoon er ook. Toch kook ik altijd voor zes, omdat mijn zoon vier maaltijden meeneemt voor zijn komende week.” 

Dat is netjes, € 10 voor zes personen! Hoe doe je dat? 
“Ik ben in totaal zo’n € 150 per week kwijt aan boodschappen. Dat lukt doordat ik naar de markt ga. Verder maak ik heel veel zelf. Zoals brood, jam, pizzasaus, spaghettisaus, soep en nog veel meer. Je kunt echt heel veel spullen wecken, dus je hebt geen grote vriezer nodig. Allemaal een stuk lekkerder en veel goedkoper. En nee, het kost echt niet heel veel tijd!”

Doe je ook mee met deze rubriek?

Je kunt jouw bonnetje hieronder uploaden. Geef alsjeblieft zo uitgebreid mogelijk antwoord op de vragen.

Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Geef lekker uitgebreid antwoord
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Alleen jpg, png, pdf van max 10 mb. Zorg dat je hele bonnetje op de foto staat. We zullen persoonsgegevens blurren.

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!