Bonnetje: “Supersnel boodschappen doen, helpt me besparen”

Coby (42) heeft een bloedhekel aan boodschappen doen en doet het daarom zo snel mogelijk. Als ze weekboodschappen doet, staat ze vaak binnen dertig minuten weer buiten.

Wow, je gaat echt zoef-zoef door de winkel dan!
“Soms sta ik langer bij de kassa dan ik bezig ben met boodschappen pakken. Ik zie het als een sport om zo snel mogelijk klaar te zijn. Haha, ik kan er echt van balen als iemand voor me in de rij heel traag is. Daar gaat mijn record, denk ik dan.”

Wat zijn jouw trucjes om zo snel mogelijk klaar te zijn in de winkel?
“Thuis maak ik een weekmenu en een boodschappenlijstje. Ik neem alleen mee wat op dat lijstje staat, ik laat me dus niet afleiden in de winkel.”

Kom je nooit in de verleiding als je lekkere dingen ziet?
“Soms door aanbiedingen. Maar meestal heb ik daar van tevoren al naar gekeken. En je moet goed opletten of een aanbieding wel echt slim is. Het B-merk kan alsnog goedkoper zijn. Sowieso moet je geen aanbiedingen kopen als je die producen nooit gebruikt. Maar ik neem het wel altijd me als ik het toch gebruik en het lang houdbaar is of als ik het in de diepvries kan doen.”

Hoe stel je jullie weekmenu samen?
“Op basis van de aanbiedingen en op basis van de gratis producten van Lidl.”

Gratis producten?
“Ja, bij Lidl kun je sparen voor gratis producten. Dat gaat via hun app. Steeds als je een bepaalde hoeveelheid geld hebt besteed, krijg je een gratis product. Je kunt niet zelf kiezen wat voor producten, maar ik neem ze altijd mee. Als ik ze niet direct kan gebruiken, vries ik ze in. En bijvoorbeeld appels kun je prima een week laten liggen.”

Heb je nog andere slimme bespaartips?
“Ik vind diepvriesgroente een prima alternatief voor verse groente. Ik gooi ook niets weg. Gemiddeld geven we € 110 uit aan boodschappen voor ons gezin van vier – mijn man en ik en onze twee kindjes van 8 en 6 jaar. Dat zijn nog geen grote eters.”

Ik zie geen zuivel, houden jullie daar niet van?
“Jawel! Zuivel kopen we bij de plaatselijke boerderij. Dat vinden we lekkerder en we willen ook de lokale winkel steunen. Hier zijn we gemiddeld € 20 à € 30 aan kwijt. Ook vanwege de kilo kaas die elke week bijna opgaat. We zijn allemaal grote kaasliefhebbers.”

Wat ga je maken op basis van dit bonnetje?
“Onder meer bami, avg’tje, spaghetti met gehaktballetjes. Wat we ook vaak eten is fried rice. Dat is mijn ultieme budgetgerecht. Gebakken rijst met winterwortel, doperwten met ei of vega kipstukjes. Alleen sojasaus en ketjap toevoegen en smikkelen maar.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop