Bonnetje: “Ons gezin leeft van aanbiedingen”

Voordat Anne (32) boodschappen doet, spit ze alle reclamefolders door. Zij leeft met haar gezin van aanbiedingen, zegt ze zelf.

Wat heerlijk dat je zo van de aanbiedingen bent.
“Nou, ik zeg altijd tegen anderen: kijk naar de acties, maar blijf ook letten op wat het goedkoopst is. Want een aanbieding is niet altijd het voordeligst.”

Hoe doe jij boodschappen?
“Ik neem thuis alle folders van Lidl, Plus en Boni door. Die winkels liggen hier in de buurt. Ik kijk dan of mijn wekelijkse boodschappen ergens in de aanbieding zijn. Ik pas ons weekmenu ook aan op wat er die week goedkoop is. Ik ben ongeveer anderhalf uur bezig met boodschappen doen.”

Ga je alleen?
“Ik neem vaak mijn dochter van 3,5 mee. Haar favoriete knuffel is een aap, maar die moet in de auto blijven. Want anders gaat het weer mis.”

Haha, hoezo?
“Nou laatst lette ik niet op en nam ze aap mee naar de winkel. Een meisje dat geen Nederlands sprak had de knuffel op een gegeven moment gepakt en wilde ‘m niet teruggeven. Waarschijnlijk omdat ze niet verstond wat mijn dochter tegen haar zei. Nadat allebei de mama’s erbij waren gekomen, gaf ze uiteindelijk de aap terug aan mijn kind. Dus nu gaat ‘ie echt niet meer mee de winkel in. Geen drama’s met knuffels meer.”

En nog even over de boodschappen zelf. Hoe pas je je weekmenu aan op de aanbiedingen?
“Ik kijk bijvoorbeeld welke groenten in de aanbieding zijn en die eten we dan. Wij leven van de aanbiedingen zeg ik weleens gekscherend. Al is dat niet helemaal waar, want als het brood in de aanbieding duurder is, dan haal ik toch het goedkopere.”

Hoeveel geef je gemiddeld uit aan boodschappen?
“Rond € 65 per week. Dat is voor twee volwassenen en een kind van 3,5 jaar dat heerlijk kan eten.”

Keurig, zeg! Laat je je weleens verleiden in de winkel?
“Ja, door toevallige aanbiedingen die niet in de folder stonden. En ik houd van nootjes, chocolade en snoep. Daar geef ik soms onnodig veel geld aan uit, omdat het gewoon zo lekker is.”

Deze bon is van de Lidl, ga je daar vaak heen?
“Elke week. Veel dingen zijn daar nou eenmaal het goedkoopst. Maar niet alles. Ik koop bijvoorbeeld geen melk meer bij de Lidl, omdat die in andere winkels goedkoper is.”

Welk gerechten ga je maken op basis van dit bonnetje?
“We eten een keer patat. En tomatensoep. Verder zie ik het wel. Ik heb ook ingrediënten voor smoothies gehaald. Soep is mijn ultieme budgettip. Het is hartstikke goedkoop en handig als je groente overhebt.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop