Bonnetje: “Ik scoor overal de beste aanbiedingen, al moet ik ervoor naar Duitsland”

Anne (31) woont met haar man en zoontje van 1,5. Ze gaat van hot naar her om de beste aanbiedingen te scoren. Haar credo: kwaliteit voor de scherpste prijs.

Hé, een Duits bonnetje! Haal jij je boodschappen over de grens?
“Dit was de eerste keer dat ik mijn boodschappen in Duitsland deed. In Leer, dat is een uurtje rijden voor mij. Samen met een vriendin ging ik naar de DM drogisterij, Aldi, Lidl en Kaufland. Van die laatste is dit bonnetje. Ik scoorde daar een paar goede aanbiedingen: pakjes vegetarisch broodbeleg voor € 1,11 per stuk en vier pakjes haloumi voor € 2,39. In Nederland betaal je zo € 3,99 voor een pakje haloumi. Daar is wel regelmatig een aanbieding met het tweede product voor de halve prijs, dan betaal je € 3 per pakje.”

Jij pikt dus overal de beste aanbiedingen mee?
“Klopt. Dat is mijn ultieme budgettip: weet wat waar goed en goedkoop is. Zo kopen wij een kilo biologische kaas voor € 11 op de markt. Ook groenten en fruit zijn daar vaak goedkoop. Bij Albert Heijn haal ik bonusaanbiedingen die goed van pas komen. En ik maak gebruik van Albert Heijn Premium, waarmee je 10% korting krijgt op het biologische assortiment. Zuivel koop ik bijvoorbeeld standaard biologisch.”

Ben je niet heel veel tijd kwijt met hoppen van winkel naar winkel?
“Zo’n vijf uur per week. Maar dat is het waard: zo hebben we kwalitatief de beste producten voor de scherpste prijs. Op maandag haal ik grote boodschappen bij de supermarkt. Op dinsdag gaat mijn man naar de markt. En donderdag of vrijdag halen we nog een ditje of datje dat we nodig hebben voor het eten, zoals Parmezaanse kaas.”

Meer supermarkten betekent misschien ook meer verleidingen?
“Nou, daar zeg je me wat. De kortingsbakken bij Albert Heijn en Jumbo kan ik moeilijk weerstaan. Vaak belanden er dan allerlei dingen in mijn mandje die ik niet nodig heb, maar het leven wel een stukje luxer maken. Afgeprijsde bloemen die nog wel een weekje meegaan. Daar word ik nou blij van. Of geurzakjes van Robijn of verfrissers voor de afwasmachine in de aanbieding. Die dingen geven mij een prettig, huiselijk en schoon gevoel.”

Hoeveel geld ben je eigenlijk wekelijks kwijt aan boodschappen?
“€ 100. Ik bespaar op de meest basale dingen die we nodig hebben in ons huishouden. Wasverzachter koop ik bijvoorbeeld alleen in de aanbieding. Mijn wasmiddel maak ik zelf met Marseille-zeepvlokken. En ik houd ook mijn voorraadkast goed gevuld door houdbare aanbiedingen te bulken, zoals pasta en rijst. Anderzijds zorgen we wel dat we lekkere dingen in huis halen. Afgebakken broodjes en koffiebonen. Heerlijk. En mijn guilty pleasure: XXL Flippies cheese van Chio.”

Welk gerecht ga je maken op basis van dit bonnetje?
“Een couscousgerecht met haloumi en mijn man zijn comfortfood: linzen met balsamico, ook weer met haloumi erbij.”

Heb je ook een ultiem budgetrecept?
“Zeker. Gewokte groenten, zoals diepvriessperziebonen, wortels en ui, met knoflook, sesamzaadjes en sojasaus. Daarbij eten we dan tempé en rijst bij.”

Blijft er wel eens wat eten over?
“Ja, maar we gooien niets weg. Kliekjes van de avond ervoor eten we bij de lunch of vriezen we direct in. Een aantal keer per maand houden we een kliekjesavond.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest
Email
Twitter

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan ook GRATIS het spelletje PoenPraat met de leukste geldvragen die je aan het denken zetten.

NIEUW: De PorteRenee app

Heb jij 'm al? Download de gratis app!