Bonnetje: “We geven nog net zoveel uit aan boodschappen als voor de inflatie”

Ondanks de prijsstijgingen geven Joyce (48) en haar gezin nog evenveel uit aan boodschappen. Ze deelt haar geheim om dat voor elkaar te krijgen.

Wat knap dat je nog evenveel uitgeeft aan boodschappen als vóór de hoge inflatie. Hoeveel is het weekbudget dan?
“Dit is een representatief bonnetje voor een halve week boodschappen. We geven per week meestal zo’n € 150 uit. Dat is voor mij, mijn man en jongste dochter van 21. Mijn schoonmoeder eet meestal ook een keer per week wel mee.”

Hoe zorg je ervoor dat je binnen budget blijft, zeker in deze tijd?
“We eten iets vaker vegetarisch en kopen wat kritischer in. Voorheen kocht ik bijvoorbeeld om de week wel een pakje gerookte zalm. Dat laat ik nu. Ook gooi ik zelden iets weg, want dat is ook zonde geld natuurlijk. Zo gaan de restjes wortels in een ovenschotel. Overal valt wel iets mee te verzinnen.”

Let je ook op aanbiedingen? Aan je bonnetje te zien wel.
“Zeker, dat scheelt echt. Op dit bonnetje al € 10 inderdaad. Ik pas desnoods in de winkel het weekmenu aan op de aanbiedingen. Maar ook op verzorgingsproducten en wasmiddel kun je veel besparen als je goed oplet. Wasmiddel koop ik altijd in de aanbieding. Ik kies gewoon het merk dat in de aanbieding is, heb geen favoriet.”

Hoe pak je boodschappen doen verder aan?
“Eén keer per week ga ik naar Albert Heijn of Lidl. Ik bekijk van tevoren de aanbiedingen en op basis daarvan beslis ik naar welke winkel ik ga. Ze zitten naast elkaar. Ik ga liever niet naar twee supermarkten, zo leuk vind ik boodschappen doen nou ook weer niet, haha.”

En dan sla je in voor een halve week?
“Klopt. Meestal koop ik voor vier dagen avondeten en iets te snacken voor vrijdagavond. Mijn man doet op zaterdag boodschappen voor drie dagen of we doen het samen.”

Waar geef je onnodig veel geld aan uit in de supermarkt?
Cola Zero. Een fles van anderhalve liter kost gewoon bijna € 2,50. Ik vind het A-merk toch het lekkerst. Er gaan zeker twee flessen per week doorheen, soms wel drie. Terwijl ik de enige ben die dat drinkt thuis, oeps. Maar ik drink dan weer geen alcohol of koffie, dat scheelt. Daarom gun ik mezelf wel één of twee glaasjes per dag.”

boodschappen inflatie

En ik zie een leuke kaars op je bonnetje.
“Ja, haha. Ik laat me niet heel snel verleiden in de winkel, maar ik heb wel een zwak voor chocolade, tapashapjes en kaarsen.”

Wat ga je deze week eten?
“We hadden nog best wat in huis, dus ik hoefde niet alles te kopen. We eten deze week onder andere rijst met wokgroenten, kippendij en kroepoek. Pasta met ‘verspil mij niet’-pastasaus met gehakt, courgette, champignons, paprika, ui en geraspte kaas erover. Ovenschotel Aardappel Anders met aardappel, broccoli, paprika, champignons, wortel en ui. Broccoli met aardappel en kipschotel. Heerlijk en allemaal goed te betalen.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop