Bonnetje: “Ik koop luxe en biologische producten en blijf toch binnen mijn weekbudget”

Sabine (33) koopt graag biologische producten en luxe wijn en koffie. Ondanks haar voorkeur blijft ze toch binnen haar weekbudget van € 100. Ze heeft zo haar eigen manier om alles in balans te houden. 

Wat is er bijzonder aan jouw boodschappenbon?
“Het liefst koop ik zoveel mogelijk biologische en eco-producten. Om die reden hebben we bij Albert Heijn het ‘Premium pakket’, zodat we korting krijgen op het biologische assortiment. Af en toe laat ik dat los en kies ik toch voor gemaksproducten. Deze week zie je dat terug in de kipschnitzels die we hebben gekocht. Door strak te budgetteren blijft er nog genoeg ruimte over voor extra luxe producten.”

Wat staat er deze week op het menu, met deze boodschappen?
” Ik maak in ieder geval vier maaltijden, namelijk courgettepannenkoek met tomaat en mozzarella. Gevulde courgettes met tonijn.
Plaattaart met bietjes en peer en boontjes, die had ik nog, met kipschnitzel en krieltjes. Verder zie ik het wel. “

Wat zijn de luxe producten die je graag in huis haalt? 
“Eten voor de hond, koffie en luxe wijntjes bestellen we apart van de wekelijkse boodschappen. Uit eten in een restaurant komt ook uit een apart potje. Ik vind biologisch kopen steeds belangrijker, vooral het vlees. De koffie die we in de speciaalzaak halen is ook aanzienlijk duurder dan in de supermarkt. Je zou het als onnodig kunnen beschouwen, maar we kunnen het ons permitteren. Dus waarom niet?”

Hoeveel ben je wekelijks kwijt aan boodschappen? 
“Ik heb een weekbudget van € 110.”

Je blijft toch redelijk binnen je budget, ondanks dat je luxe producten kiest. Hoe doe je dat?
“We streven er echt naar om het weekbudget van € 100 te halen. Als er iets van de week daarvoor is overgebleven, besteden we dit volgende week. Of we boeken het over naar een ander potje, zoals de spaarrekening van onze dochter of voor onderhoud van het huis. We bestellen online en zo houden we het budget goed in de gaten en schaven bij waar dat nodig is. Dan kijk ik kritisch in de koelkast wat we nodig hebben en koop ik minder in.”

Voor wie doe je boodschappen? 
“Ons gezin bestaat uit mijn man en ik, onze dochter en een grote herdershond. Het eten voor de hond betalen we dus van een andere rekening en niet van de gezamenlijke.” 

Wat is jouw ultieme bespaartip voor de boodschappen? 
“Kijk goed in de koelkast of voorraadkast wat je nog hebt liggen. En combineer. Wees creatief met koken. Ik hou niet zo van restjesdag, want achteraf opwarmen is toch minder lekker. Maar ik hou wel van koken met losse ingrediënten. Daarmee zet ik toch elke keer iets lekkers én vers op tafel.” 

Heb je nog andere guilty pleasures die niet binnen je budget passen? 
“Ik shop online en dat zorgt er wel voor dat ik me aan mijn lijstje hou. Als ik naar de winkel ga, koop ik af en toe een mooi tijdschrift voor mezelf.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop