Bonnetje: “Ik geef maar € 25 per week uit aan boodschappen”

Charlotte (31) woont alleen en besteedt niet veel aan boodschappen. Zowel qua geld als tijd. In een half uurtje heeft ze meestal haar weekboodschappen wel in huis.

Zo, jij doet snel boodschappen! Ren jij door de winkel?
“Haha, nee hoor! Ik plan het gewoon efficiënt, denk ik. Ik kijk op zondagavond wat ik in huis heb en wat er die week in de aanbieding is. En aan de hand daarvan bedenk ik wat ik die week ga eten. Meestal doe ik dat tijdens het sporten – de sportschool zit tegenover de Lidl – en dan bedenk ik terwijl ik op de loopband sta wat ik nog nodig heb voor ontbijt, lunch en avondeten.”

Wat handig. En je hebt ook een netjes boodschappenbudget.
“Ik woon alleen, dat scheelt, maar meestal geef ik zo’n € 25 per week uit aan boodschappen.”

Dan nog is het niet veel, want je hoort ook vaak dat je als alleenstaande naar verhouding juist meer betaalt.
“Oh nee, daar heb ik geen last van. Maar ik let goed op, dat moet ook wel, want ik kan niet op het salaris van een partner terugvallen. Ik kook elke avond voor mezelf. En koop eigenlijk nooit onnodige dingen.”

Laat je je nooit verleiden in de winkel?
“Nou, af en toe een zak chips of een reep chocolade. Maar ach, het is niet wekelijks, dus dat moet ook wel kunnen.”

Ik zie ook héél veel korting op je bonnetje. Heb je een goede bespaartip?
“Bij de Jumbo en Plus hebben ze zo’n kortingsbak met producten die bijna over de datum zijn. Daar kijk ik altijd in of er iets bruikbaars in zit. Dat het dan één of twee dagen over de datum in m’n koelkast ligt, maakt me echt niks uit. Ik ben er nooit ziek van geworden. Dus mijn tip: als je supermarkt ook zo’n kortingsbak heeft, maak er gebruik van. En vraag eventueel wanneer die bak wordt bijgevuld, zodat je er als eerste bij kunt zijn.”

Slim!
“Wat wel onhandig is: soms koop ik te veel producten. Dan blijkt bij thuiskomt dat het niet meer in de vriezer past, haha.”

Ga je dan meestal naar Jumbo of Plus voor je weekboodschappen, omdat daar zo’n bak is?
“Ook wel naar de Lidl, omdat die tegenover de sportschool zit. Nu was ik bij Albert Heijn. Ik had van mijn werk als kerstcadeau een cadeaubon gekregen ter waarde van € 100 van die supermarkt. Daar heb ik onder andere deze boodschappen van betaald.”

Wat ga je koken van de producten die je deze week hebt gekocht?
“Rode kool ovenschotel. Verder had ik alles nog in huis. Ik heb trouwens een handig budgetrecept.”

Oh, vertel!
“Maggisoep. Ik heb een maggiplant in de tuin. Ik fruit dan eerst een uitje en knoflook, en voeg daar bloem, water en een bouillonblokje aan toe. Handje fijngesneden maggi, koken en daarna de staafmixer erop. En je hebt een gebonden soepje. Supersimpel en kost bijna niks.”

Wat fijn zo’n tuin.
“Ja, als je er ruimte voor hebt: begin een moestuin. Ik heb drie vierkante meter tegels eruit gehaald en vorig jaar begonnen met m’n eigen moestuin. Is simpel, leuk, goedkoop én lekker.”

In dit artikel kunnen affiliate-links staan.

Over PorteRenee

PorteRenee is het grootste Nederlandse platform over personal finance. Van sparen tot besparen en van beleggen tot verzekeren. PorteRenee voorziet elke maand miljoenen Nederlanders van tips, tricks, informatie en inspiratie over alles wat met geld te maken heeft.

Deel dit bericht:

WhatsApp
Facebook
LinkedIn
Pinterest

Volg ons ook op Instagram voor meer inspiratie, tips en tricks!

Bekend van

🥳 Dat vieren we met 30% korting. Gebruik de kortingscode PR150 in onze shop